51 Αποδοχές Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων Την Πρώτη Ημέρα Λειτουργίας Της Πλατφόρμας Για Την Παράταξη "Η Πόλη που θέλω" - Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής.

 


Μπορεί χθες να ταλαιπωρήθηκε για κάνα 10ωρο στην Εθνική Οδό ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης κος Γαβριήλ Αραμπατζής από την 2ήμερη επίσκεψη του στην Αρκαδία για να δώσει το παρών στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Μονή Ρεκίτσας στο Δυρράχι αλλά σήμερα τον περίμεναν ευχάριστες εκπλήξεις στην Ηλιούπολη.

51 Αποδοχές Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων Την Πρώτη Ημέρα Λειτουργίας Της Πλατφόρμας Για Την Παράταξη "Η Πόλη που θέλω" - Υποψήφιος Δήμαρχος Γαβριήλ Αραμπατζής.Δίπλα στον κο Αραμπατζή στην φωτογραφία ο κος Χριστογιαννόπουλος Αθανάσιος -Δήμαρχος Μεγαλοπολης.

Εκδηλώσεις στη Μονή Ρεκίτσας στο Δυρράχι.

Πραγματοποιήθηκαν την Τεταρτη 17 Αυγούστου 2023 οι εκδηλώσεις στη Μονή (Αγίου Γεωργίου) Ρεκίτσας της Κοινότητας Δυρραχίου του Δήμου Μεγαλόπολης. Στη Μονή μόνασε για μερικά χρόνια ο ήρωας της ελληνικής επανάστασης Παπαφλέσσας.

Στις 18 Αυγούστου 1817 ο Παπαφλέσσας αποχώρησε από τη Μονή Ρεκίτσας, έπειτα από πιέσεις που είχε από τον Τούρκο Διοικητή Λεονταρίου και μετακινήθηκε προς Επτάνησα, Κωνσταντινούπολη και Μολδοβλαχία, κηρύττοντας την ανάγκη της απελευθέρωσης της Ελλάδας.

Η Έξοδος του από τη Μονή Ρεκίτσας τιμάται ως ξεχωριστό γεγονός.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη διεξαγωγή αγώνα δρόμου Δυρράχι – Ρεκίτσα προς τιμή του ήρωα με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Λιθάρου της κοινότητας Δυρραχίου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν: η τέλεση της επίσημης δοξολογίας στην Ιστορική Μονή Ρεκίτσης, επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στην προτομή του τιμώμενου Μοναχού.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και oι παραδοσιακοί χοροί.

Στο τέλος έγινε η απονομή των επάθλων στους αθλητές της διαδρομής Δυρράχι – Ρεκίτσα.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Μεγαλόπολης και άγημα Στρατού.