"ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη" - Κυκλοφοριακό & Ηλιούπολη: Ακόμη ένα συμβάν εγκληματικής αδιαφορίας.

 



Κυκλοφοριακό & Ηλιούπολη: Ακόμη ένα συμβάν εγκληματικής αδιαφορίας.
Ακόμη ένα σοβαρό δυστύχημα, σήμερα το πρωί, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, στο ύψος της Πλατείας Αεροπορίας. Παρά το πανθομολογούμενα προβληματικό της σήμανσης, που έχει οδηγήσει σε αλλεπάλληλα ατυχήματα στο ίδιο σημείο, καμία απολύτως ενέργεια δεν έχει γίνει για την επίλυσή του.


Πρόκειται για σημείο - καρμανιόλα, για το οποίο, δυστυχώς, καμία απολύτως Δημοτική Αρχή, συμπεριλαμβανομένης της υφιστάμενης, δεν έχει ενδιαφερθεί, με τις οδυνηρές συνέπειες που αυτό έχει.
Είναι αλήθεια πως η τυπική αρμοδιότητα μπορεί να μην ανήκει στο Δήμο, εντούτοις δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχος να διαδρατίζονται στο ίδιο ακριβώς σημείο τέτοια τραγικά περιστατικά. Είναι αναγκαία η διαβούλευση και πίεση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Τροχαίας, με σκοπό την επίλυση του χρόνιου αυτού ζητήματος, που έχει στοιχίσει ακόμη και ζωές.
Ως Δημοτική Κίνηση έχουμε τονίσει πάμπολλες φορές την αναγκαιότητα εκπόνησης μιας συνολικότερης κυκλοφοριακής μελέτης, που αφενός θα λαμβάνει υπόψη τέτοια ζήτημα, αλλά και που αφετέρου θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για τα όσα σχεδιάζονται από την κεντρική Διοίκηση (ή και επιχειρηματικά συμφέροντα), παραγνωρίζοντας τις τοπικές ανάγκες.
Η μέχρι σήμερα αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, δυστυχώς, είναι εγκληματική.