Ηλιούπολη - Ιωάννης Παπαϊωάννου: Θείε, Νονέ Και Δάσκαλε ο Θεός να σε αναπαύσει.

 In memoriam
Γνωρίζω ότι ελάχιστοι θα βρεθούν να γράψουν κάτι.. ίσως είναι το τίμημα όσων ασχολήθηκαν τίμια, καθαρά και σεμνά με τη πολιτική..

Γεννήθηκε σ'ένα ορεινό χωριό της Φθιώτιδας.. το Παλαμά Δομοκού..

Ορφανός, μαζί με τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου (επίσης ορφανό από πατέρα) πήγαν γυμνάσιο στη Λαμία, όπου την έβγαζαν μ'ενα καρβέλι ψωμί τη βδομάδα..

Άριστος μαθητής, πέρασε εκ των πρώτων στη Νομική Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε με άριστα..

Εξαιρετικός δικηγόρος, ενεπλάκη στη πολιτική και εξελέγη βουλευτής.. διετέλεσε υπουργός Εμπορίου και Αντιπρόεδρος της Βουλής... έκτοτε αποσύρθηκε και ζούσε απλά και ήσυχα με τα βιβλία του..

Το όνομα αυτού: Αθανάσιος Ξαρχάς..

Θείε και Νονέ ..εν πρώτοις δάσκαλε μου στη δικηγορία..

Ο Θεός να σε αναπαύσει..

Ο Ηλιουπολίτης Δικηγόρος κος Ιωάννης Παπαϊωάννου

Για την απώλεια του Θανάση Ξαρχά διαβάζουμε στο σχετικό άρθρο του site parapolitika.gr εδώ: https://www.parapolitika.gr/politiki/article/1299682/efuge-apo-ti-zoi-o-athanasios-xarhas-proin-upourgos-kai-vouleutis-fthiotidas-tis-neas-dimokratias/ - Φωτογραφία εξωφύλλου ανάρτησης: Lamiareport.gr

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αθανάσιος Ξαρχάς, πρώην υπουργός και βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας

Η κηδεία του Αθανάσιου Ξαρχά θα γίνει την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ξαρχάςπρώην υπουργός και βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας. Είχε διατελέσει υπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ποιος ήταν - Το βιογραφικό του.

Ο Αθανάσιος Ξαρχάς γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1931 στον Παλαμά Φθιώτιδας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μέλος της νεολαίας της ΕΡΕ, εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία από την ίδρυσή της. Υπήρξε Γενικός Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, την περίοδο 1977 – 1981.

Εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία σε πέντε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από το 1981 έως το 1993, ενώ διετέλεσε υπουργός Εμπορίου από τον Απρίλιο του 1990 μέχρι τον Αύγουστο του 1991 κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στις 9 Οκτωβρίου 1991 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Βουλής μέχρι τέλος Οκτωβρίου 1993. Υπήρξε, επίσης, αναπληρωτής γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (1985 – 1989) και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας (1989 – 1990).

Ήταν παντρεμένος με την Ιουλία Ξαρχά, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Νάνσυ, από τα οποία ευτύχησε να δει και δύο εγγόνια.

Η κηδεία του Αθανάσιου Ξαρχά θα γίνει την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

Φωτογραφία: Lamiareport.gr