Ηλιούπολη: Τροχαίο ατύχημα στο πάρκο Καλαβρύτων σήμερα 28/9/2023.

 


(του Νίκου Δούκα)

Ακόμα ένα ατύχημα στο Πάρκο Καλαβρύτων στην συμβολή Κυδαθηναίων και Γαβριηλίδου σε συνέχεια πολλών άλλων στο ίδιο σημείο. Αυτή τη φορά με σχολικό. Και οι δύο δρόμοι στενοί και βέβαια διπλής κατεύθυνσης, αυτοκίνητα παρκαρισμένα δεξιά αριστερά, πάνω στα πεζοδρόμια με μηδενική ορατότητα και τρελές ταχύτητες από κάθε ασυνείδητο οδηγό.

Ο Δήμος Ηλιούπολης όπως πάντα αδιάφορος για τα θέματα της πόλης. 

Η απάντησή του Δημάρχου για το θέμα που τέθηκε για τους δρόμους διπλής κατεύθυνσης σε όλη την Κάτω Ηλιούπολη, σε διαδικτυακή συνάντηση το μακρινό 2021  εν μέσω covid ήταν ότι απαιτούνται συγκοινωνιακές μελέτες. Τις οποίες βέβαια δεν έκανε.

Μια γειτονιά σε εγκατάλειψη, με ανύπαρκτα πεζοδρόμια μόνιμα κατειλημμένα από αυτοκίνητα, μηχανές, κάδους κτλ. 



Μια γειτονιά με τόσα πολλά συνεργεία αυτοκινήτων που εγκαταλείπουν για χρόνια αυτοκίνητα. Ούτε το θέμα των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων δεν μπορεί ο Δήμος να διαχειριστεί. 

Μια γειτονιά μέσα στην βρώμα με αυτοσχέδιες χωματερές όπου ο καθένας πετάει ότι θέλει όπου θέλει. Οδικό δίκτυο με άσφαλτο 50 ετών χιλιομπαλωμένο και επικίνδυνο.

Ποιος να λύσει αυτά τα θέματα. Ένας Δήμαρχος φοβικός απέναντι στην ανομία; Ή ένας αντιδήμαρχος υπεύθυνος δημοτικής αστυνομίας που αδιαφορεί και αυτός κυκλοφορώντας στην Ηλιούπολη με την γουρούνα του ανεμίζοντας τα μαλλιά του μονίμως χωρίς κράνος.

Οπότε ας σώσουμε κάνα γατάκι και ας ανακαινίσουμε καμιά παιδική χαρά…