Συνάντηση Υποψηφίου Δημάρχου Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζή Με Πρόεδρο Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Λάζαρο Κυρίζογλου.

 


Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας - ΚΕΔΕ  και Δήμαρχο Αμπελοκήπων- Μενεμένης κο Λάζαρο Κυρίζογλου πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής στο πλαίσιο ταξιδιού αστραπή που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη για επαγγελματικούς λόγους.

Δεν υπάρχει λόγος αναβολής των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρειες - Δήμοι) σε πανελλαδικό επίπεδο ήταν το συμπέρασμα της τελευταίας πολύωρης συνεδρίασης της Κ.Ε.Δ.Ε.  


Ο Πρόεδρος της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής


Έκκληση του προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου προς τους Δήμους για αποστολή στις πληγείσες περιοχές μηχανημάτων έργου, για τον καθαρισμό των πόλεων και των οικισμών.

09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2023

Παράκληση να μη γίνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης γιατί οι πληγέντες Δήμοι προς το παρόν δεν μπορούν να τα διαχειριστούν

 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου με επιστολή του προς όλους τους Δήμους της χώρας καλεί τις δημοτικές αρχές, εάν δύνανται, να αποστείλουν στις πληγείσες από την πρόσφατη καταιγίδα Daniel περιοχές μηχανήματα έργου, φορτηγά, πλυντήρια κ.λπ. για τον καθαρισμό των πόλεων και των οικισμών. Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο και την αγροτική οδοποιία, την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων κ.λπ.

Στην επιστολή του ο κ. Κυρίζογλου επισημαίνει ότι από την επικοινωνία της ΚΕΔΕ με τις δημοτικές αρχές, προκύπτει ότι δεν ζητήθηκε  η συγκέντρωση τροφίμων, νερών κ.λπ. Ως εκ τούτου απευθύνει έκκληση να μην προχωρήσουν στη συγκέντρωση τέτοιων ειδών, τα οποία και δεν ζητήθηκαν και δεν μπορούν να τα διαχειριστούν προς το παρόν. Σημειώνει δε ότι για το θέμα θα υπάρξει, αν χρειαστεί και επόμενη ενημέρωση.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αθήνα 9. 9.2023

Προς:  Δήμους

ΠΕΔ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΚΕΔΕ, ύστερα από επικοινωνία με τους Δήμους των περιοχών που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενο στη Θεσσαλία, καλεί τους Δήμους της χώρας, όσοι φυσικά δύνανται να αποστείλουν μηχανήματα έργου, φορτηγά, πλυντήρια κ.λπ. για τον καθαρισμό των πόλεων και των οικισμών.

Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο και την αγροτική οδοποιία, την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων κ.λπ.

Δεν μας ζητήθηκε  η συγκέντρωση τροφίμων, νερών κ.λπ. και για αυτό παρακαλείστε να μην κάνετε συγκέντρωση τέτοιων ειδών, τα οποία και δεν ζητήθηκαν και δεν μπορούν να τα διαχειριστούν. Για το θέμα θα υπάρξει, αν χρειαστεί, και επόμενη ενημέρωση.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Λάζαρος Κυρίζογλου