Αντιπλημμυρικά Έργα & Δήμος Ηλιούπολης - Διαβάστε Την Ανοικτή Επιστολή Του Υποψηφίου Δημάρχου Ηλιούπολης Θοδωρή Παπαδάτου.


Ένα μήνα ακριβώς πριν τις δημοτικές εκλογές, είχαμε, δυστυχώς, την ευκαιρία να θαυμάσουμε και πάλι τα έργα υποδομής της παρούσας δημοτικής αρχής.


Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να αλλάξει την Ηλιούπολη είναι η Δημοτική μας Κίνηση. Έχουμε και τη διάθεση και την τεχνική επάρκεια. Και αυτό θα φανεί στο αναλυτικό μας πρόγραμμα, που θα δημοσιευθεί σύντομα.



Υ.Γ. Στις φωτογραφίες, η Λεωφόρος Ειρήνης: ίσως ο κεντρικότερος δρόμος της πόλης. Ως υπενθύμιση, μάλλον, της ονομασίας της περιοχής (Νησάκι) - Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023.

"ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη"





📍 Αντιπλημμυρικά Έργα & Δήμος Ηλιούπολης.
Ανοιχτή Επιστολή του Υποψηφίου Δημάρχου Thodoris Papadatos.
Με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία, και τα όσα επακολούθησαν, καταθέτουμε τα ακόλουθα ερωτήματα στον επί 4 χρόνια Δήμαρχο Ηλιούπολης (και επί 13 συνολικά χρόνια συμμέτοχο στη Διοίκηση του Δήμου μας):
❓ Έχουν γίνει, τουλάχιστον, επί της δημαρχίας Σας, έργα καθαρισμού των ρεμάτων της πόλης και πότε;
❓Έχουν καθαριστεί τα φρεάτια όμβριων υδάτων ενόψει κακοκαιρίας;
❓ Με ποια έγγραφα και δράσεις διεκδικήσατε από την Περιφέρεια να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδοτήθηκαν επί διοίκησης Δούρου, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν επί Πατούλη; Σημειώνεται ότι φρεάτια που ανοίχθηκαν στην περιοχή του νεκροταφείου παραμένουν κλειστά, χωρίς να συνδεθούν στο δίκτυο, καλυμμένα με φερτά υλικά από τη βροχόπτωση πέρυσι το Σεπτέμβρη, μετατρέποντας τους γύρω δρόμους σε ποτάμια.
❓Τρεις μέρες πριν την κακοκαιρία, με κατεπείγουσα επιστολή της ηγεσίας της Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε από τους Δήμους να πάρουν μέτρα. Ποιες ενέργειες κάνατε αυτό το τριήμερο για να περιορίσετε τις επιπτώσεις στην πόλη μας;
❓Ποια έργα κάνατε επί της θητείας Σας στο βουνό, ώστε να συγκρατηθούν κάποιες ποσότητες νερού και να μην εισέρχονται στον αστικό ιστό;
❓ Ποια ενημέρωση κάνατε στους πολίτες για μέτρα που πρέπει να πάρουν ώστε να συμβάλουν στον περιορισμό των επιπτώσεων;
❓Διεκδικήσατε ως Δήμος, ή σε συνεργασία με άλλους όμορους Δήμους, κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την πολιτική προστασία, λαμβανομένης υπόψη της θέσης της πόλης μας στους πρόποδες του Υμηττού; Σημειώνεται ότι έχει απορροφηθεί μόνο το 0,5%, ήτοι από τα 187,5 εκατομμύρια μόνο 938 χιλ. ευρώ.
❓Πιέσατε ως Δημοτική Αρχή την κεντρική διοίκηση για εφαρμογή του Νόμου περί Πολιτικής Προστασίας που είναι σε αναστολή από το Μάρτιο του 2020;
❌Μια χώρα με υποτυπώδεις υποδομές και παραπαίουσες δημοτικές αρχές μόνον ασφάλεια δεν παρέχει στους πολίτες της.
‼️ κ. Δήμαρχε,
Είναι εμφανές ότι ακολουθείτε την τακτική της «μη απάντησης» σε όλες τις αναφορές των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα τυπώνετε πολυσέλιδα έντυπα (με ποιανού τα έξοδα άραγε;) για τα υποτιθέμενα έργα σας, πολλά εκ των οποίων είναι αποτέλεσμα άλλων φορέων.
Με δεδομένο ότι διεκδικείτε την επανεκλογή σας, ρητορικά ρωτώντας και πάλι, μήπως μπορείτε να μας αναφέρετε τον προγραμματισμό σας για την ερχόμενη πενταετία ως προς τα έργα υποδομών; Έχετε άραγε τα 4 αυτά χρόνια της θητείας σας προβεί έστω σε κάποια μελέτη για την έγκριση των έργων αυτών, ώστε να τη θέσετε υπόψη των δημοτών;
‼️ κ. Δήμαρχε,
Η παρουσία σας στον δημαρχιακό θώκο έχει πλέον καταντήσει επιζήμια για την πόλη!
Η αποκλειστική, επί 4 συνεχή έτη, ενασχόληση σας με την επανεκλογή σας, σας έχει, όπως φαίνεται, πλήρως απορροφήσει εις βάρος των καθηκόντων σας. Πιστεύουμε ότι είναι καιρός πια να απομακρυνθείτε από μια πόλη, παραδομένη στον αυτόματο πιλότο.
Οι ανάγκες της Ηλιούπολης κάθε χρόνο παραμονής σας στην εξουσία πολλαπλασιάζονται!
Αναμένοντας (όχι εμείς, οι δημότες) τις απαντήσεις σας.