Ο Μιχάλης Τασούλας, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, Με Το Ψηφοδέλτιο Του Γιώργου Ιωακειμίδη - “Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης“.

 

Για Τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.

Δήμοι που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών


  • Δήμος Αθηναίων
  • Δήμος Βύρωνος
  • Δήμος Γαλατσίου
  • Δήμος Δάφνης-Υμηττού
  • Δήμος Ζωγράφου
  • Δήμος Ηλιουπόλεως
  • Δήμος Καισαριανής
  • Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας ΧαλκηδόναςΒιογραφικό - Μιχάλης Τασούλας


Γεννήθηκε το 1966 στην Ηλιούπολη, όπου και κατοικεί με την Οικογένειά του.

 

Ασχολήθηκε με τα κοινά από τα εφηβικά - μαθητικά του χρόνια, πάντα μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ), ως και σήμερα (Αναπληρωτής Συντονιστής Α΄ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ηλιούπολης - μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αθήνας).

 

Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης επί επτά συνεχείς θητείες (2009 – 2023).

 

Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας , Μέλος των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των 17ου δημοτικού - 2ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Ηλιούπολης {2004 – 2023).

 

Μέλος (2015 – 2019) του Δ.Σ. της Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Αθήνας (Αττικής πλέον).

 

Μέλος (2019- 2022) του Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

 

Αντιπρόεδρος σήμερα του Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).


Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως σερβιτόρος αρχικά (από το ΄78 ως το ΄89) και ως Επαγγελματίας Οδηγός από το 1989 ως σήμερα. 


Από το 2000 εργάζεται ως οδηγός στην Ο.ΣΥ. Α.Ε. 


Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Κώστα κι έχουν αποκτήσει τρία παιδιά , τη Δήμητρα τον Ευθύμη και τον Απόστολο. 
Βιογραφικό - Γιώργος Ιωακειμίδης

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης κατάγεται από τον Πόντο και γεννήθηκε στον Πειραιά. Αφού αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή, συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

Εργάστηκε για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια στον ιδιωτικό τομέα διατηρώντας Τεχνικό Γραφείο Μελετών με ιδιαίτερη ενασχόληση σε θέματα δυναμικής και αντισεισμικών.

Παράλληλα ανέπτυξε σημαντική ακαδημαϊκή και ερευνητική δραστηριότητα. Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης στην Έδρα Αντισεισμικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ ενώ από το 1981 έως το 1994, δίδασκε ανελλιπώς στο Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας. Διετέλεσε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής «Αντισεισμικής Μηχανικής» του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος καθώς και της Εθνικής Αντιπροσωπείας του προγράμματος UNESCO/UNDP με θέμα: «Μείωση σεισμικού κινδύνου στα Βαλκάνια». Συμμετείχε ως εισηγητής σε πολλά Συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 1999 μετέβη στην Τουρκία μετά το φονικό σεισμό με ομάδα ειδικών για την υποστήριξη και παροχή τεχνογνωσίας σε  θέματα Αντισεισμικής Προστασίας και Αυτοδιοίκησης.

Προέρχεται από τον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Υπήρξε μέλος του Ρήγα Φεραίου, του ΚΚΕ Εσωτερικού και αργότερα της ΔΗΜΑΡ.

Το 1982 κατέβηκε για πρώτη φορά στις Δημοτικές Εκλογές και εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το 1994 μέχρι και σήμερα, 29 χρόνια μετά, εκλεγόταν συνεχόμενα Δήμαρχος Αγ. Ι. Ρέντη  και στη συνέχεια Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, πετυχαίνοντας μάλιστα εντυπωσιακά ποσοστά στις εκλογικές αναμετρήσεις- τέσσερεις φορές έχει εκλεγεί από τον Α’ γύρο με ποσοστά μεγαλύτερα από 60%.

Διετέλεσε για περισσότερα από 20 χρόνια Πρόεδρος και μέλος όλων σχεδόν των επιτροπών της ΚΕΔΕ και των Διοικητικών Συμβουλίων της, της ΕΕΤΑΑ και του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) καθώς και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Για περισσότερα από 20 χρόνια είναι συνεχώς μέλος της 5μελούς Εθνικής αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στην Ένωση Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CERM) και στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (C.L.R.A.E.) του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπεύθυνος για την Επιτροπή Τρεχουσών Υποθέσεων.