Σπύρος Λευθεριώτης, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών Με Το Ψηφοδέλτιο Του Νίκου Χαρδαλιά: Οι Έξι (6) Βασικοί Άξονες Του Προγράμματος Του Συνδυασμού "Αττική Μπροστά" Για Την Περιφέρεια Αττικής.

 Οι έξι (6) βασικοί άξονες του προγράμματος του συνδυασμού "Αττική Μπροστά" - Νίκος Χαρδαλιάς  για τη περιφέρεια Αττικής:

Παραγωγική Αττική

Ελκύει επενδύσεις, δημιουργεί θέσεις εργασίας και βελτιώνει το εισόδημα και τη καθημερινότητα των πολιτών της.

Πράσινη Αττική

Προστατεύει και σέβεται το περιβάλλονκαι πρωταγωνιστεί στην εθική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Ασφαλής Αττική

Με έμφαση στη πολιτική προστασία, στην ασφάλεια και τη προστασία της ζωής των πολτιών, ώστε όλοι να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους.

Ανθρώπινη - Κοινωνική Αττική

Μια περιφέρεια Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης με κοινωνικό αποτύπωμα στην οποία κανείς δεν θα μένει πίσω.

Αττική Περιφέρεια Πολιτισμού και Αθλητισμού

Με αναβάθμιση και κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και τη στήριξη δήμων για βεστιβάλ, πολιτιστικών εκδηλώσεων και νέων χώρων πολιτισμού.

Αττική των μεγάλων υποδομών

Με την ολοκλήρων σημαντικών έργων υπερτοπικής εμβέλειας που βελτιώνουν τη καθημερινότητα όλων μας όπως η ανάπλαση της Αττικής Ριβιέρας, ο Φαληρικός όρμος και ο Βόρειος ποδηλατικός άξονας.


Σπύρος Λευθεριώτης- Συνοπτικό Βιογραφικό

Με καταγωγή από Κέρκυρα γεννήθηκα το 1959 στον Βύρωνα και μεγάλωσα στην Ηλιούπολη όπου διαμένω μέχρι σήμερα. Το πρώτο μου πτυχίο ήταν στις οικονομικές επιστήμες από την ΑΒΣΘ σημερινό Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το δεύτερο πτυχίο ήταν στις πολιτικές επιστήμες από την Πάντειο. Εργάσθηκα στην Εθνική ασφαλιστική από το 1981 και έκανα οικογένεια με την Λένα που εργάσθηκε ως νηπιαγωγός σε διάφορες σχολικές μονάδες επί πολλά χρόνια, τα τελευταία 26 χρόνια υπηρέτησε στο 1ο Νηπιαγωγείου Υμηττού. Αποκτήσαμε δύο γιους, τον Τηλέμαχο και τον Γιάννη.

Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά ήταν έντονο από πολύ μικρή ηλικία από τα μαθητικά χρόνια στην Ηλιούπολη, με την συμμετοχή μου στο μαθητικό κίνημα, στο πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη στο φοιτητικό κίνημα και στην εργασία μου στον ασφαλιστικό χώρο στα συνδικαλιστικά όργανα. Θεωρούσα πάντα υποχρέωση μου να δηλώνω το δικό μου παρόν στις εξελίξεις. Έτσι επί χρόνια ήμουν πρόεδρος στον Σύλλογο της Εθνικής Ασφαλιστικής και σε θέσεις ευθύνης στην ομοσπονδία των ασφαλιστικών συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ) και με την υποστήριξη των συναδέλφων μου έγινα μέλος της διοίκησης του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου στη χώρα μας στη ΓΣΕΕ 2000 - 2004.

Η ενασχόληση με τα κοινά ήταν μια παράλληλη δραστηριότητα με την εργασία μου χωρίς ποτέ να με απομακρύνει από τους επαγγελματικούς μου στόχους. Από όλο αυτό το ταξίδι έκανα μόνο φίλους και γνώρισα ανθρώπους που μέχρι σήμερα αισθάνομαι οτι μας ενώνουν οι ιδέες η πίστη σε κοινά οράματα και η άποψη οτι τα πράγματα με την δική μας προσπάθεια μπορούν πάντα να πάνε καλύτερα.Εργασία - θέσεις ευθύνης:

 • Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία τροφίμων Bonum Terrae ΑΕ από 2012 μέχρι σήμερα

  O χώρος των εξαγωγών ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και το τρόφιμο σαν ιδιαίτερο δώρο είναι η νέα επιχειρηματική πρόκληση.

 • Μέλος ΔΣ Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ)» από το 2019 μέχρι σήμερα

  Το μεγαλύτερο επαγγελματικό ταμείο που διοικείται από τους εργαζόμενους τους εργοδότες και τους συνταξιούχους αποτελεί για την ασφαλιστική αγορά μια μεγάλη κατάκτηση και διαδραματίζει πρωτοπόρο ρόλο στην χώρα μας.

 • Υπεύθυνος Διοίκησης Ελληνικού Ινστιτούτου ασφαλιστικών σπουδών (ΕΙΑΣ) 2010 -2013

  Το ΕΙΑΣ δημιουργήθηκε από το σύνολο των ασφαλιστικών εταιριών και έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες στελέχη στην μακρόχρονη πορεία του. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμένα που με επέλεξαν οι ασφαλιστικές εταιρίες για την διοίκηση του.

 • Εκπαιδευτής στελεχών σε θέματα μαρκετινγκ μάνατζμεντ επικοινωνίας και συναισθηματικής νοημοσύνης από το 2010 μέχρι σήμερα


 • Πρόεδρος Επικουρικού Κεφάλαιου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων 2006 - 2010

  Ο οργανισμός με έντονα κοινωνικό χαρακτήρα αφού αποζημίωνε τα θύματα από ανασφάλιστα οχήματα και αποζημίωνε τα θύματα από τις ασφαλιστικές εταιρίες που είχε ανακληθεί η άδεια τους.

 • Γενικός Διευθυντής Εθνικής Ασφαλιστικής (2004 - 2010)

  Μια ιδιαίτερα σημαντική ευθύνη που ανέλαβα με απόλυτο σεβασμό για την λαμπρή υπεραιωνόβια ιστορία αυτής της εταιρίας. Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις και με άξιους συνεργάτες να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της και στην πίστη των ανθρώπων της σε αυτήν.

 • Στέλεχος της Εθνικής Ασφαλιστικής από το 1981 - 2010 και μέλος του ΔΣ της εταιρίας για 20 χρόνια


 • Σε όλες τις εταιρίες και οργανισμούς που ανέλαβα καθήκοντα διοίκησης προσπάθησα να δημιουργήσω κλίμα δημιουργικής ομαδικής συνεργασίας. Αυτό πιστεύω ότι βοήθησε να πετύχουμε υψηλούς στόχους και σημαντικά αποτελέσματα.