Για να έχουν νόημα οι Παγκόσμιες Ημέρες - Κατερίνα Λουκάκη, Υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Με Τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Ιωακειμίδη.

 



Για να έχουν νόημα οι Παγκόσμιες Ημέρες, τις οποίες προσωπικά τις θεωρώ ολίγον βιτρίνα, χωρίς ουσία που απλά καλύπτει τις άσχημες και τις δυσκολες καταστάσεις αλλά οφείλω παράλληλα να μην αγνοήσω την 4η Οκτωβρίου Ημέρα των Ζώων, αδραξα την ευκαιρία να γράψω και κάτι και ειδικά μετα την ημέρα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας... που ελπίζω ότι ίσως βοηθησει.




Ας συνειδητοποιήσουμε λοιπόν ότι φιλόζωοι μπορούμε να είμαστε όλοι, είτε έχουμε ένα ζώο κοντά μας είτε όχι.

Φιλόζωοι είμαστε όταν δεν κλείνουμε τα μάτια στην κάθε μορφή κακοποίηση ζώων, λέγοντας ότι δεν είναι δουλειά μου, όταν δεν πηγαίνουμε τα παιδιά μας στο Τσίρκο που τα ζωα υποφέρουν ξεπερνώντας τη φύση τους ή σε ζωολογικους κήπους της συμφοράς, ή σε δεξαμενές νερού, βλέπε δελφινάριο, όπου τα δελφίνια κάνουν τούμπες για λίγη τροφή... όταν απαιτούμε τα ζώα που αποκτούμε να έχουν σωστή τροφή, να ζουν σε άριστες συνθήκες,όχι απομονωμένα σε ταράτσες και μπαλκόνια και να προστατεύονται από ασθένειες, όταν δημιουργούμε άριστες συνθήκες διαβίωσης και για τα παραγωγικά ζώα, όταν φροντίζουμε να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον και την άγρια πανίδα και τέλος όταν συμμετέχουμε στη δημιουργία υπεύθυνων νεων πολιτών, των παιδιών μας, στα οποία φροντίζουμε να τους διδάξουμε νωρίς τον σεβασμό στη φύση και τα ζώα, στους γεροντότερους, στους συνομηλικους... μέσα στην οικογένεια και φυσικά στο σχολείο.

Ας γίνει επίσης κατανοητό ότι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας έχουν ανάγκη τη συντροφιά ενός ζώου μη το ξεχνάμε, ειδικά εκεί στα μοναχικά διαμερίσματα, τις παλιές μονοκατοικίες και ακόμη και στα γηροκομεία, που τους απαγορεύουν την ύπαρξη ζώων.


Κατερίνα Λουκάκη

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Ιωακειμίδη

Επικοινωνία loukaki.katerina@gmail.com

Tel +30 6944734083

Γεννήθηκε, ζει στην Ηλιούπολη, Αττικής . Ο πατέρας ήταν από τη Φουρνή Μεραμπέλου Κρήτης, η μητέρα από το Παγκράτι Αθήνας. Σύντροφος /σύζυγος με τον Γιάννη Γουρλή, Μητέρα του Γιώργου και του Μύρωνα. Πολιτικοποίηση από φοιτήτρια.

Απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ (1980). Ελ. Επαγγελματίας (1981-κτηνίατρος). Πρώτη φορά διδακτορική διατριβή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ)( 2011), "Θεραπευτική Συμβολή των ζώων συντροφιάς σε με παιδιά με χρόνια νοσήματα και σε υγιή παιδιά" και έναυσμα για την εφαρμογή του Animal Assisted Therapy και στην Ελλάδα. 

Ανάπτυξη συνδικαλιστικών και επιστημονικών δράσεων στο χώρο των Κτηνιάτρων. Μέλος Δ.Σ. ΠΚΣ. Μέλος και πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της ΕΚΕ. ,Ελληνίδα εκπρόσωπος (2005-2015) στην Ευρωπαική Ένωση Κτηνιάτρων και στην Παγκόσμια Κτηνιατρική Εταιρεία ζώων Συντροφιάς . 

Έχει συμμετοχή με διακρίσεις σε παγκόσμια Κτηνιατρικά συνέδρια και διοργάνωσε παράλληλα πολλά ελληνικά Κτηνιατρικά συνέδρια. 

Διαμόρφωσε και στήριξε προγράμματα Ζωοφιλίας σε διάφορους δήμους της χώρας ξεκινώντας από την Ηλιούπολη αλλά και υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας. 

Διετέλεσε (Σεπτέμβριος 2018- Ιανουάριος 2019) επιστημονική σύμβουλος στο ΥΠΑΑΤ , στην Υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου . 

Μέλος της Σ.Ε . της ΟΜ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ πολλά χρόνια και νυν Συντονίστρια της Α ΟΜ. Συμμετείχε και συμμετέχει στη Νομαρχιακή Αν. Αθήνας. Ως εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ (2022) από την περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στο Συντονιστικό του Αγροτικού τμήματος και ασχολείται με τα ζώα συντροφιάς. 

Από τον Δεκέμβριο του 2022 μέλος της Δ.Ε του παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς και Αττικής του ΓΕΩΤΕΕ, ως κτηνίατρος.