Τι συμβαίνει στην Αγία Ταβιθά κύριοι Δήμαρχοι - Ανησυχητική Ανάρτηση Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Από Τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου.

 


Η ανάρτηση του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

"Αύριο 25 Οκτωβρίου μνήμη της Αγίας Ταβιθά της ελεήμονος, στο ναό της αγίας Μαρίνης με Θεία Λειτουργία, που θα αρχίσει στις 9.00 π.μ., θα τιμηθεί η άγια και θα γίνει δέηση υπέρ ταχείας αναρρώσεως των ασθενών εκ της ομωνύμου της αγίας Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων της Ηλιουπόλεως.

Όπως ανακοινώσαμε στο φυλλάδιο "Να μην ξεχάσω ... η ενορία μου με καλεί: Ἕως τὴν Παρασκευὴ 20/10/23, ἦταν ἄγνωστες οἱ προθέσεις τοῦ Δήμου Ἡλιουπόλεως, σχετικὰ μὲ τὸν ἑορτασμὸ τοῦ παρεκκλησίου τῆς ἁγίας Ταβιθᾶ τοῦ ὁμωνύμου κέντρου φροντίδος ἡλικιωμένων στὴν ὁδὸ Φιλοποίμενος 6.

Ἐλπίζουμε νὰ γίνει ἡ Θεία Λειτουργία 25/10, ἔστω καὶ κεκλεισμένων τῶν θυρῶν ἢ τουλάχιστον νὰ τοποθετήσουν τὴν εἰκόνα τῆς ἁγίας ἐκτός του περιβόλου, ὥστε νὰ προσκυνήσουμε τὴν χάρη τῆς ἁγίας."


Από μέρες η διοίκηση και υπηρεσιακοί παράγοντες συζητούσαν και ξανασυζητούσαν το θέμα, για το ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί να γίνει ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία για την εορτή, γιατί θα εκτεθούν οι γέροντες σε κίνδυνο πρόσληψης του ιού. Και ενώ θα μπορούσε να ρυθμιστούν τα πράγματα ώστε να είναι στον ιερό ναό μόνο ο ιερέας και ο ψάλτης και να μην υπάρξει πρόσβαση για το λαό, αλλά ούτε και για τους γέροντες, το μαγείρευαν και το ξαναμαγείρευαν, έως ότου τους ήρθε η απάντηση από τον ουρανό.

Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, η θέληση τους ήταν αρνητική στον εορτασμό. Έτσι λοιπόν έως σήμερα κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τρεις ηλικιωμένοι ήδη έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο με τον ιό, με ότι αυτό συνεπάγεται, δύο είναι θετικοί σε αυτόν εντός της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Η ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ και τρεις υπάλληλοι βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Αν δεν συμβαίνει έτσι ας το διαψεύσει το ΚΑΦΑΔΗΛ, γιατί αυτά κυκλοφορούν στην πόλη. Ευχόμαστε μετά θερμής προσευχής να μην τους βρουν και άλλα από τις επιλογές και τα λόγια τους, με τα οποία στηρίζουν δημόσια τα λάθη τους.

Αυτή λοιπόν, εφόσον μας επιβεβαιώσουν οι αρμόδιοι και δεν μας διαψεύσουν, για όσους πιστεύουμε, είναι η απάντηση του ουρανού στους ορθολογιστές υπηρεσιακούς παράγοντες. Εκ των πραγμάτων πλέον δεν θα τιμηθεί η Αγία στο ναό της, ούτε μάλλον θα θυμιατιστεί η εικόνα της, ούτε θα ακουστεί το απολυτίκιο της και για αυτό, θα την τιμήσουμε στην Αγία Μαρίνα.

Μονοκκλησιά ήταν η μέρα της σαν έπεφτε καθημερινή, ε τότε με μονοκλησιά μάλλον και αύριο θα τιμηθεί στο ναό της αγίας Μαρίνης. Πείτε στον Νέστορα των παπάδων της πόλης να μην στεναχωράτε, θα την λειτουργήσουμε και θα μνημονεύσουμε και τον παπΑντώνη και την πρεσβυτέρα και όλους τους κτήτορες".

αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου


Αγία Ταβιθά


Ποῦ σοι, Ταβιθά, Πέτρος; εἰ γὰρ ἦν πάλιν,
Ἤγειρεν ἂν σε καὶ θανοῦσαν ὡς πάλαι.