Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης Εκπέμπει SOS!




 ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS!

Σε αυτή την τραγική κατάσταση θα παραδώσει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης η Διοίκηση Χατζηδάκη στον νέο δήμαρχο Στάθη Ψυρρόπουλο.


Κομμάτια της στεφάνης του 1ου ορόφου πέφτουν καθημερινά πάνω στα εκθέματα, ο ήλιος καταστρέφει ότι υπάρχει στις προθήκες γύρω από την στεφάνη, ο ανελκυστήρας συμπλήρωσε 3 χρόνια που δεν λειτουργεί, τα στοκαρίσματα μένουν ενάμισυ χρόνο έτσι, όπως τα παρατησε το συνεργείο του Δήμου που ήρθε να βάψει, αλλά χωρίς χρώματα!


Η τουαλέτα των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι στο υπόγειο και αφού δεν λειτουργεί ο ανελκυστήρας δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν, γιατί δεν μπορούν να κατεβούν την απότομη σκάλα.



Το υπόγειο, όταν βρέξει δυνατά γεμίζει νερά σε αρκετά σημεία και μέσα στο διοικητικό αρχειο του Δήμου, χωρίς ποτέ να έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ωστε να βρεθεί λύση.

Η αδιαφορία που έδειξε η απερχόμενη διοικηση Χατζηδάκη θα μείνει παροιμιώδης.



Η παράταξη του απερχόμενου δημάρχου κέρδισε το 2019 τις δημοτικές εκλογές με την σύμπραξη του ΕΝΑΚ και συνδιοίκησαν μαζί σχεδόν όλη την δημοτική θητεία.

Είναι η διοίκηση που έφερε προς ψήφιση ατο Δημοτικό Συμβούλιο τους μικρότερους προυπολογισμούς στην ιστορία ύπαρξης του Μουσείου.



Ναι, εντάξει τους μικρότερους, αλλά τους εκτέλεσε για να καλύψει τις ανάγκες του Μουσείου;

Ούτε μια χρονιά είναι η απάντηση, ούτε μια φορά δεν εκτέλεσε τον προυπολογισμό που ψήφιζε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις ανάγκες του Μουσείου.


Για παράδειγμα το 2023 έχει ψηφιστεί προυπολογισμός του "μυθώδους" ποσού των 30.000 ευρώ και μέχρι σήμερα για τις ανάγκες του Μουσείου δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ.

Αυτή είναι με λίγα λόγια και περιληπτικότατα η κατάσταση, και αν η νέα δημοτική αρχή δεν πάρει άμεσα και ριζικά μέτρα, η κατάσταση στο Μουσείο θα γίνει ακόμα χειρότερη.


Μετά από όλα αυτά, ακούω ότι θα υποβάλλουν πρόταση να μην καταργηθεί και να παραμείνει Ν.Π.Δ.Δ.

Αλλά για αυτό το θέμα θα επανέλθω σε νεότερο σημείωμα, αν και εφόσον το Δημοτικό Συμβούλιο λάβει σχετική απόφαση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, προθεσμία που θέτει ο νόμος 5056/2023.