Στη Δημοσιότητα Η Αλληλογραφία Με Την Περιφέρεια Αττικής Που Έχει Την Αποκλειστική Ευθύνη Και Αρμοδιότητα.

 



Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες μας προειδοποιήσεις και ενημερώσεις προς την Περιφέρεια Αττικής που έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα, τα τροχαία ατυχήματα στη διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Παύλου Πεντάρη συνεχίζονται....




Για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, από το 2021 με έγγραφό μας προς το αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας Αττικής, ζητήσαμε για 4 σημεία της πόλης μας με έμφαση το συγκεκριμένο σημείο, ενημέρωση για τις συνήθεις αιτίες που προκαλούν τα ατυχήματα.

Επίσης, μετά από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες μας, καθώς και προσωπική ενημέρωση προς τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, η Περιφέρεια προχώρησε τον Ιούλιο του 2022 σε εργασίες με νέα οριζοντιογραφία στον εν λόγω κόμβο και ρύθμιση στους φωτεινούς σηματοδότες.



Δυστυχώς όμως η κατάσταση δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα η Τροχαία να ζητήσει από την Περιφέρεια νέα μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, όπως και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας με το με Α.Π. 27995/11-10-2022 έγγραφο της.





Όλα τα προαναφερόμενα έγγραφα τα δίνουμε στη δημοσιότητα.
Μία από τις βασικές προτεραιότητες της διοίκησης του Δήμου και των κατευθύνσεων προς τις υπηρεσίες είναι τα θέματα της οδικής ασφάλειας.
Υπενθυμίζουμε τη σημαντική παρέμβαση από την Τεχνική Υπηρεσία στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης με την υλοποίηση έργου κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μετά από δική της μελέτη, που είχε σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό των ατυχημάτων.
Επειδή τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η Περιφέρεια είναι τελικά ανεπαρκή και αναποτελεσματικά, αποφασίσαμε να υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες από πλευράς Δήμου, τις οποίες θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του, αφού ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και για τη νέα πρόταση που επεξεργάζεται το αρμόδιο τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης