Καταγγελία Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης.

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την TΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ επίθεση με ΑΠΕΙΛΕΣ και ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑ γνωστού επιχειρηματία της πόλης μας, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης, σε συνάδελφους που εργάζονται στην καθαριότητα και την πρόεδρο του Σωματείου μας, χθες το μεσημέρι στο αμαξοστάσιο του δήμου.

ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ!

Ο εν λόγω επιχειρηματίας σε έξαλλη κατάσταση «σαν ταύρος σε υαλοπωλείο» ανέβηκε στο αμαξοστάσιο του δήμου μας και μπούκαρε στα γραφεία της υπηρεσίας καθαριότητας, ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ και ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ με μπουνιές τις πόρτες, προπηλακίζοντας συνάδελφους που εργάζονται στην αποκομιδή, ενώ επιτέθηκε λεκτικά, στον προϊστάμενο της υπηρεσίας, σε συναδέλφους που ήταν παρόν στο περιστατικό και στη πρόεδρο του Σωματείου μας, που παρενέβη για να τους υπερασπιστεί. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να απειλήσει τους συναδέλφους και την πρόεδρο του Σωματείου ότι θα τους «κανονίσει».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Η διοίκηση του δήμου να εξαντλήσει κάθε νόμιμο ένδικο μέσο για τα αδικήματα που τελέστηκαν στο χώρο της υπηρεσίας καθαριότητας, εν ώρα εργασίας για να μην επαναληφτούν παρόμοιες συμπεριφορές.

2. Το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση στήριξης των εργαζομένων και να καταδικάσει τους προπηλακισμούς και τις απειλές.

Να το ξέρουν καλά ότι μπορεί οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές, να κάνουν όλα τα χατίρια στους μεγάλους επιχειρηματίες, την ίδια ώρα που παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη ακόμα και για δάνεια των 2000 ευρώ, ΟΜΩΣ εμείς οι εργαζόμενοι και τα σωματεία μας ξέρουμε καλά ότι όλα παράγονται από τα δικά μας χέρια και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας πιο δυνατός από το οργανωμένο εργατικό κίνημα.

Δεν μπορούν να μας φοβίσουν ούτε με τους νόμους τους,
που τους κόβουν και ράβουν όπως θέλουν αυτοί, ούτε με τη βία!
Η προκλητικότητα και η ασυδοσία τους θα τσακιστεί
στην αλληλεγγύη και την οργάνωση μας!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

Το Δ.Σ.