Ηλιούπολη - Περικλής Καπετανόπουλος: Η νέα Δημοτική Αρχή θα έρθει αντιμέτωπη με χρονίζοντα προβλήματα στα οποία θα πρέπει να δώσει λύση, χωρίς αναβολή.

Ορκίστηκε η Νέα Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης

O νέος δήμαρχος Στάθης Ψυρρόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης της περιόδου 2024-2028 ορκίστηκαν σήμερα, παρουσία εκατοντάδων Ηλιουπολιτών στο Δημοτικό Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης".


Η νέα Δημοτική Αρχή που θα αναλάβει το "τιμόνι" του Δήμου την 1 Ιανουαρίου 2024, θα έρθει αντιμέτωπη με χρονίζοντα προβλήματα στα οποία θα πρέπει να δώσει λύση, χωρίς αναβολή. Η εφαρμογή του ν.5056/2023 είναι το πρώτο μεγάλο θέμα που θα πρέπει με επιτυχία να αντιμετωπίσει, με την κατάργηση των τριών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του Δήμου στις 31/12/2023 και την αυτοδίκαιη υπαγωγή του προσωπικού τους στην κεντρική υπηρεσία του Δήμου, με ότι αυτο συναπάγεται. Ειδικά, για την περίπτωση του Μουσείου χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο που και πως θα ενταχθεί, διότι το αντικειμενό του δεν προσομοιάζει με οποιαδήποτε άλλη δράση του Δήμου.


Καλή και δημιουργική θητεία εύχομαι στον νέο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, επ' ωφελεία του Δήμου και του Λαού της Ηλιούπολης.