Τα πιπεράτα του γατούλη από το Μέγαρο.

 


Λαοθάλασσα. 

Στην ορκωμοσία της νέας Διοίκησης του Δήμου. Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε. Αναρωτιέται ο γατούλης πάντως. Ποια προσδοκία έχουν οι συμμετέχοντες σε τέτοιες εκδηλώσεις, όλοι για το καλό της πόλης;

Τους γύρισε την πλάτη!

  

Πρωτοφανές! Ο γατούλης δεν έχει δει, τώρα ή στο παρελθόν, άλλο Δήμαρχο στην Ελλάδα, που να ορκίστηκε με γυρισμένη την πλάτη στο λαό και να ορκίζεται μάλιστα με διπλή χειρονομία. 

Ο Δήμαρχος ενώ παλάμιζε το Ευαγγέλιο με το δεξί, ύψωσε και το αριστερό χέρι με ενωμένα τα τρία δάχτυλα. Γιατί τάχατες; Όλες οι ορκωμοσίες γίνονται κατ' ενώπιον του λαού κύριε Δήμαρχε και όχι γυρνώντας του την πλάτη. 

Καλά το άγχος του πρωτάρη αλλά δεν σας συμβούλευσαν οι φίλοι Δήμαρχοι που είχατε μαζί σας, πρώην και νυν;

 

Ήθελαν ή δεν ήθελαν;  


Πρόβλεψη για νερό πάνω στο τραπέζι υπήρχε, αγιασμός όμως δεν έγινε. 

Σε όλους τους άλλους δήμους, όπου είδε ο γατούλης μέχρι σήμερα, πρώτα έγινε αγιασμός και μετά δόθηκε ο όρκος. 

Εμείς γιατί δεν αγιαστήκαμε Δήμαρχε; 


Στα τελειώματα.


Και μόνη της σε δεύτερη φάση. Αναγγέλθηκε ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ηλιούπολης στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Ηλιουπολίτισσα Περιφερειακή Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης κα Μαίρη Κουρή. 

Είχαν αναγγελθεί σε πρώτη φάση επίσημοι αλλά και κάθε λογής πικραμένοι - πικραμένες, εκτός πρωτοκόλλου.

 

Αλαζονείας εγκώμιο ή απειρία; 


Την παράσταση έκλεψε ο 96χρονος παπάς με τις παραστατικές μαντινάδες του. Άρεσε πολύ στον γατούλη. Όμως για την τριπλάσια ηλικία του Δήμαρχε και την ιδιότητα του, δεν του μιλάμε στον ενικό. 

Όπως και δεν ρωτάμε τους αντιπάλους μας, αν θέλουν να μιλήσουν. Τους προσκαλούμε να το κάνουν και ας αρνηθούν, εκδήλωση αλαζονείας ή απειρία;

 

Τέρμα τα πρωτόκολλα! 


Η πρώτη δήλωση του Δημάρχου που άκουσε ο γατούλης, μετά την ορκωμοσία του, είναι ότι δεν του αρέσουν τα πρωτόκολλα. Το είπε απαντώντας προς τον γέροντα ιερέα. 

Μάλλον για αυτό όλα ήταν ένα μπάχαλο στην ορκωμοσία και όταν όρκισε την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση παρέλειψε τον όρκο και τους έβαλε να πούνε μόνο την δήλωση, την οποία έχουν προετοιμάσει να συνάψουν στον όρκο σε όλες τις ορκωμοσίες ανά την Ελλάδα. Ο τύπος του όρκου είναι νομοθετημένος και δεν δικαιούμαστε να τον αλλάζουμε μάλλον. 

Μήπως πρέπει να ερωτηθεί η Περιφέρεια, αν θεωρούνται ορκισμένοι οι σύμβουλοι; 

 

Ομιλείτε ελληνικά; 


Τώρα και ο γατούλης μπερδεύτηκε από το πώς πλησιάζουν μπροστά και δεν προσέρχονται, της παρουσιάστριας, είπε και έκανε πολλά άξια παρατήρησης. Μα και η ομιλία του Δημάρχου ήθελε φιλολογική διόρθωση σε κάποιους σολοικισμούς. Ο φιλόλογος Δήμαρχος δεν είχε καν προετοιμαστεί ούτε για να ορκίσει τους με πολιτικό όρκο ορκισθέντες, αφού αναρωτιόνταν τι και πως. 

 

quelle décadence?

 

Ο Δήμαρχος προεκλογικά δήλωσε ότι ο κος Γιάννης Κωνσταντάτος θα είναι ο σύμβουλος του και τον είχε κοντά του και στην ορκωμοσία. Γιατί δεν τον ρώτησε πώς γίνεται αυτή; 

Πάντως ο γατούλης ήθελε να ρωτήσει γιατί τον ίδιον τον όρκισαν δύο Μητροπολίτες και στην Ηλιούπολη δεν μπορούσε να υπάρχει ανώτατη εκπροσώπηση της Εκκλησίας; 

Γιατί μείναμε στον παπά της ενορίας, ο οποίος στην αρχή έκανε τον τροχονόμο, για το πού θα σταθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι, μετά έκανε τον παπά και τον ψάλτη μαζί και τελικά βιαζόταν στην τελετή και έτρωγε τις λέξεις. 

Μάλιστα δεν αναφέρθηκε με προσευχή στον δήμαρχο και τους εκλεγέντες, αλλά στους "εργαζομένους ημών» (ή υμών). Ποιοι είναι αυτοί, θα το ψάξουμε. 

 

Φωνή και αντάρα;


Ο γατούλης, αγιομαρινιώτης, πηγαίνοντας προς το Δημαρχείο άκουσε φωνές μέσα σε ναό. Παπά μου γιατί έκραζες τους δύο δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, τι φταίνε αυτοί; 

Τελικά από τους εν ενεργεία παπάδες της πόλης λιγότεροι από  10% ήταν παρόντες στην ορκωμοσία. 

Και δεν λέμε για εκείνον που διαμαρτυρήθηκε δημόσια και έτρεχε την προηγούμενη μέρα από ορκωμοσία σε ορκωμοσία, γεμίζοντας καρφιά τον προσωπικό του χώρο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά για τους άλλους. Σημαίνει κάτι αυτό;

 

Ε, μην μυρίζω λιβανίλας! 


Πάντως επειδή ο γατούλης θυμάται καλά, τον προηγούμενο Δήμαρχο τον είχε ορκίσει ο πρώτος ιεραρχικά μετά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ο Πρωτοσύγκελλος του. Δεσπότης τρανός και υπήρξαν και παπάδες από όλες τις ενορίες. 

Ενώ τώρα, με τον νέο μας Δήμαρχο, τον νέο, μόνο οι παπάδες δύο ενοριών και ο συνταξιούχος. Μήπως ξέρει κάποιος γιατί;


Με το καλό. 

«Δήμαρχε, ο γέροντας παπάς που σας βάφτισε, δεν θα μπορεί να σας παντρέψει». Δεν το επιτρέπει η Εκκλησία. 

Τώρα "το δράττω την ευκαιρία" είναι σωστός τύπος; Μα "ήνε" του ιστορικού ο Δήμαρχος,  είπε κάποιος δίπλα στον γατούλη. 


Μακράν.


Κέρδισε τις εντυπώσεις. Η γραβάτα του νέου Δημάρχου. Αυτός και ο Κάρολος. 

Ο γατούλης άκουσε κι άλλα και είδε πολλά και αν θέλει θα σας τα γράψει. Τέλος για σήμερα τα εκπαιδευτικά μαθήματα.