Χριστίνα Μπογιατζή, Παιδοψυχολόγος-Λογοπαθολόγος, Διδάκτωρ ΕΚΠΑ: Σήμερα γιορτάζουν οι ήρωες, όχι οι ΑΜΕΑ.

 



ΑΜΕΑ

Μάγκες, η αναπηρία δεν είναι αυτή που νομίζετε! Η αναπηρια είναι αλλού! Τρέχει σαν ζεστό και βρώμικο πυον μεσα στις φλέβες ανθρώπων που δεν αγάπησαν και ουτε πρόκειται ποτέ!

Η αναπηρία είναι σε εκείνους που ενώ τους έδωσε απλόχερα η ζωή όσα εργαλεία χρειάζονταν για να γίνουν άνθρωποι, εκείνοι ξόδεψαν χρονο, σκόρπισαν τον εαυτο τους και στο τέλος πέταξαν άλλα πρόσωπα στα σκουπίδια.

Ανάπηρος είναι εκείνος που βάζει το αυτοκίνητό του σε θέση αναπήρων ενώ είναι σωματικά άρτιος. Σε αυτον να βάλετε αμαξίδιο αλλά να μην γιορτάζει κάθε 3 Δεκεμβρίου γιατί σήμερα γιορτάζουν οι ΉΡΩΕΣ, όχι οι ανόητοι, οι αγνώμονες και οι απαίδευτοι.

Να γράψετε στα ψυχιατρικά εγχειρίδια πως ανάπηρος ειναι αυτός που έχασε επαφή με όσα έχουν νόημα, όσα συνδέουν τις ψυχές με τις αλήθειες και όσα κόβουν βίαια τους γόρδιους δεσμούς που πλέκει η πλάνη του ψεύδους.

Να βάλετε ταμπέλα ΑΜΕΑ στα αυτοκινητα αυτών που καπνίζουν μέσα του χωρίς να τους νοιάζουν οι πνευμονες των παιδιών τους.

Να βάλετε ΑΜΕΑ σε κάθε σπιτικό που οι γονείς ήταν ανίκανοι να ζητήσουν συγγνωμη απο τα παιδιά τους για τα λάθη τους, ή εκεί που τα παιδιά έγιναν καλύτερα απο τους γονείς τους παρόλο που οι δεύτεροι έζησαν στο κουκλόσπιτο της barbie του ατσαλάκωτου εαυτού τους. Τα παιδιά ΔΕΝ μεγαλώνουν άρτια χωρίς να χύσεις αίμα αυτογνωσίας και εξομολόγησης στον καθρέπτη.

Να βάλετε ταμπέλα ΑΜΕΑ στους ηλιθιους που νομίζουν πως ένα παιδί, εάν ειναι άριστος μαθητής, όλα συγχωρούνται στη συμπεριφορά του, αυτοί οι ΑΜΕΑ κατασκευάζουν τέρατα ταριχευμένης ζωής που στο τέλος ούτε νεκροταφεία θα είναι αρκετά για να θρηνήσεις τις απώλειες.

Να βάλετε ΑΜΕΑ εκεί που κάποιος ζει ανυποψιαστος για την κακία, την κενότητα και την ΤΡΕΛΑ του κόσμου προσπαθώντας να του μοιάσει ή να σπρώξει τα παιδιά του να το κάνουν αρκεί να βγει γνωστός ή πλούσιος.

Να βάλετε ΑΜΕΑ έξω απο κάθε σχολείο που οι δάσκαλοι είδαν τη διδασκαλία σα δουλειά και όχι σαν αμοιβαία ευεργεσία μαθητείας γιατί όποιος έχει την τιμή να μπορεί να διδάσκει οτιδήποτε, σημαίνει πως του εμπιστεύτηκαν τους αγνούς, τους αδαείς και τους νεότερους.

Να βάλετε ΑΜΕΑ εκεί που η αγάπη και η αλήθεια απαξιώνονται, παραχαράζονται και στο τέλος βρωμάει ο τόπος!

Σήμερα γιορτάζουν οι ήρωες, όχι οι ΑΜΕΑ. Να γραφτεί στα πρακτικά κε πρόεδρε!




Χριστίνα Μπογιατζή
Παιδοψυχολόγος-Λογοπαθολόγος
Διδάκτωρ ΕΚΠΑ