Γιώργος Χατζηδάκης, Δήμαρχος Ηλιούπολης: Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!



Με την προσμονή πως με τον ερχομό της νέας χρονιάς θα ξημερώσει σε όλο τον Πλανήτη η ελπίδα για μια καλύτερη, αξιοπρεπή και ειρηνική ζωή, γυρίζω με τη σκέψη μου το χρόνο λίγο πίσω, τότε που με πολύ διάθεση και όρεξη για δουλειά αναλάμβανα την ευθύνη να υπηρετήσω την Πόλη μου από τη θέση του Δημάρχου.

Και αν εκείνες τις πρώτες στιγμές της νίκης περίσσευε η χαρά και ο ενθουσιασμός για τη μεγάλη τιμή των συνδημοτών μας, πολύ γρήγορα τη σκυτάλη παρέλαβαν οι μέρες της σκληρής δουλειάς και της ατέρμονης προσπάθειας προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επίτευξης πλειοψηφίας για να μπορέσει να διοικηθεί αποτελεσματικά ο Δήμος.

Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων της Πόλης μας αφού κι εμείς άλλωστε σε αυτή την Πόλη ζούμε και αναπνέουμε.

Προχωρήσαμε στην υλοποίηση πολλών κομβικών έργων που είχε ανάγκη η Ηλιούπολη ενώ διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε για την επόμενη 5ετία τη χρηματοδότηση πολλών ακόμη, έργα ικανά να αλλάξουν πλήρως τη φυσιογνωμία και την ποιότητα ζωής των Δημοτών μας.

Δυστυχώς όμως δεν έλειψαν ούτε τα αντιπολιτευτικά προσκόμματα που μπλόκαραν σημαντικά έργα πνοής (Οδοφωτισμός με led, δημιουργία νέου νεκροταφείου) που έχει ανάγκη η Ηλιούπολη, ούτε οι δημοτικές υπηρεσιακές αρρυθμίες, ούτε βέβαια και τα δικά μας λάθη και οι οργανωτικές αδυναμίες που ως νέα Δημοτική Αρχή με μόλις έξι δημοτικούς συμβούλους κληθήκαμε να διοικήσουμε έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμιακά Δήμους της χώρας. Και μέσα σε όλα, η εμφάνιση της πανδημίας και οι συνακόλουθοι περιορισμοί της, έφεραν και το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στέρησαν πολύτιμους πόρους από την καθημερινότητα της Πόλης μας.

4 χρόνια μετά, και με αφορμή την αλλαγή σκυτάλης στο Δημαρχιακό θώκο, κρατάω ως παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται το ότι υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση το δημόσιο συμφέρον χωρίς να υπολογίσουμε στιγμή το όποιο προσωπικό κόστος. Για όλους εμάς άλλωστε, η ενασχόληση με τα κοινά δεν χωρά στο κοστούμι της όποιας επαγγελματικής εξέλιξης ή της προσπόρισης οποιουδήποτε υλικού οφέλους. Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική μας ενασχόληση ως λειτούργημα, που υπηρετεί ανθρώπινες ανάγκες και αξίες σε έναν κόσμο που ολοένα και αποξενώνεται, ιδιωτεύει και κατά μία έννοια, αρνείται τελικά να ζήσει…

Η περίοδος που ξεκινάει, μας βρίσκει λοιπόν στην πλευρά της αντιπολίτευσης σε νέους ρόλους και νέες ευθύνες. Είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον χωρίς καμία διάθεση στείρας αντιπολίτευσης. Είμαστε εδώ για να προσθέσουμε ιδέες και προτάσεις για να καλυτερεύσει η ζωή όλων μας. Είμαστε όμως εδώ και για να επισημάνουμε τα κακώς κείμενα και να ζητήσουμε διόρθωση όπου διαπιστώνουμε το πρόβλημα, όπου πιστεύουμε ότι μπορεί να πλήττεται ο πυρήνας της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών πόρων του Δήμου μας.

Με την ευχή και την ελπίδα να επιστρέψει απανταχού γης η Ειρήνη και να εξαλειφθεί ο ανθρώπινος πόνος και η δυστυχία, εύχομαι στον καθένα και την καθεμιά, η νέα χρονιά να είναι ξεχωριστή και δημιουργική, γεμάτη έντονα συναισθήματα χαράς και ευτυχίας.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!