"Το Γεφύρι Της Ηλιούπολης".

 


Θα λειτουργήσει στην 3η κατά σειρά Δημαρχιακή θητεία.

Καλά πήγε και αυτό, με ρυθμούς χελώνας, ελπίζουμε να ανακοινωθεί και το τελικό κόστος.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του νέου τριώροφου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Δήμο Ηλιούπολης.
Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Σεφτελή, τον Πολιτικό Μηχανικό, MSc & Επιστημονικό Συνεργάτη μου Τάσο Παναγιώταρη, τον Πρόεδρο του Καφαδηλ κ. Καλούδη, την Αντιπρόεδρο του Καφαδηλ κα Τζούμα, το μέλος του Δ.Σ. του Καφαδηλ Αγνή Κεφαλά, και υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποιήσαμε αυτοψία στο νέο βρεφονηπιακό σταθμό της Λεωφόρου Ειρήνης και Αριστογείτονος στην Ηλιούπολη και ξεναγηθήκαμε από τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο-στολίδι μοντέρνας κατασκευής, που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των οικογενειών του Δήμου μας, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής κατόπιν μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας στο πλαίσιο της υποστήριξης και ανάπτυξης κοινωνικών και εκπαιδευτικών δομών.

Έχει συνολικό εμβαδόν 1.003,80 τ.μ., θα μπορεί να φιλοξενεί καθημερινά 70 παιδιά (βρέφη και νήπια) και θα εξασφαλίσει ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός Βρεφονηπιακών Σταθμών από το 2024.

Η νέα αυτή σχολική μονάδα, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και κατασκευής, πληροί όλα τα πρότυπα, ασφάλειας - χωρητικότητας - υποδομών - βιοκλιματικής και οικολογικής κατασκευής για την άνετη και ευχάριστη φιλοξενία των παιδιών.

Διαθέτει, επίσης, άνετους χώρους παιδαγωγικής και ψυχαγωγίας (με υπαίθριους χώρους πρασίνου, χώρους παιχνιδιού κ.ά.).

Παράλληλα, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά η ευρύτερη περιοχή από τη λειτουργία του, διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ.

Το έργο ολοκληρώθηκε και θα υποδεχτεί από τη νέα χρονιά τα παιδιά μας. Η πόλη μας αποκτά έναν ακόμα Βρεφονηπιακό Σταθμό–κόσμημα για την πόλη αλλά και ολόκληρη τη Νότια Αττική, σε ένα ασφαλές, σύγχρονο, ποιοτικό και φιλόξενο περιβάλλον.

Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης