Συγχαρητήρια ΚΥΡΙΕ Λεβογιάννη.

 


Εξαιρετική ανάρτηση του Κυρίου Νίκου Λεβογιάννη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενός ανθρώπου, μιας προσωπικότητας που τιμά την πόλη μας και εκτιμούμε απεριόριστα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ....

ΗΜΟΥΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.
και θεωρώ απαράδεκτη την απόφαση του Δήμου και της Προέδρου της Επιτροπής να τοποθετηθει... αναμνηστική πλάκα, επειδή στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων εξωραΐστηκαν κάποια αγάλματα στην πόλη.

Η κύρια Μαρκουλάκη πριν από 20 μέρες επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου και με ενημέρωσε ότι ετοίμαζε αυτη την πλάκα και μου ζήτησε να της πω τους ....τιτλους μου με τους οποίους θέλω να αναγραφεί σε αυτήν το όνομά μου.

Της εξέφρασα την έκπληξή μου για την ενέργεια αυτή και την κατηγορηματική άρνησή μου να μπει το όνομά μου.

Για την κίνηση αυτή μιλησα και με ένα ακόμη μέλος της Επιτροπής, καθηγητή του ΕΚΠΑ, ο οποίος ήταν επίσης αρνητικός στο να μπει το όνομά του.

Ενημέρωσα ακόμη τον απερχόμενο Δήμαρχο, δηλώνοντάς του ότι ειμαι απόλυτα αντιθετος με αυτή την ενέργεια και ότι σε καμια περίπτωση δεν επιτρέπω να μπει το όνομά μου.

Προσωπικά θα απευθυνθώ στον νέο δήμαρχο.

Νίκος Λεβογιάννης


Εύστοχο και το σχόλιο του.

"είμαι βέβαιος ότι αυτή η ανόητη ενέργεια ήταν εν άγνοια της Επιτροπής , η οποία όμως αναφέρεται πάνω στην ... ταφόπλακα. Επειδή δεν αρκεί να διατυπώνουμε μόνο τη διαφωνία μας, θα μιλήσω σήμερα με όλα τα μέλη της Επιτροπής και θα προτείνω να ζητήσουμε επίσημα από τον δήμο την κατεδάφιση αυτού του κατασκευάσματος".

Με την ευκαιρία ας διαβάσουμε και το βιογραφικό του Κυρίου Νίκου Ι. Λεβογιάννη όπως είχε ανακοινωθεί κατά την παρουσίαση των μελών της επιτροπής εορτασμού 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

ΝΙΚΟΣ Ι. ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κωμιακή Νάξου, σπούδασε φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στην Ιδιωτική Εκπαίδευση επί μακρά σειρά ετών.

Δραστηριοποιήθηκε στους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Νάξου και της Ηλιούπολης.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Ηλιούπολης και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Ηλιούπολης (ΔΕΠΑΗΛ).
Μελετητής της Νεότερης Ιστορίας και του Λαϊκού Πολιτισμού της Νάξου και των Κυκλάδων έχει συγγράψει βιβλία όπως: "Νεότερη Ιστορία της Νάξου" (7 τόμοι), "Ο Λαϊκός Πολιτισμός της Κωμιακής Νάξου" (3 τόμοι), "Το γλωσσικό Ιδίωμα της Ορεινής Νάξου".
Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες των Κυκλάδων και έχει πάρει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια των Κυκλάδων.

Εκλέχτηκε Βουλευτής Κυκλάδων 1981-1989 και 1996-2004, Διετέλεσε Υφυπουργός παιδείας (1988-1989)