Κλειστό το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης λόγω ζημιών από Κατάληψη - Παρακολούθηση μαθημάτων μέσω Webex από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024.

 


Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 6301/ΓΔ4/2024 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σε περίπτωση εκτάκτου ή απρόβλεπτου γεγονότος το οποίο καθιστά αδύνατη ή δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα της σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα όπως ενδεικτικά η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών η/και εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μετά από κατάληψη του κτηρίου που ξεκίνησε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 και έληξε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 σημειώθηκαν ζημιές που πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα για την ασφάλεια των μαθητών.

Με εντολή του Δημάρχου Ηλιούπολης, το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης που βρίσκεται Κεφαλληνίας και Μεσσηνίας, θα παραμείνει κλειστό από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 προκειμένου να αποκατασταθούν το γρηγορότερο δυνατόν οι ζημιές που διενεργήθηκαν. 

Ο Δήμος Ηλιούπολης θέτει ως πρώτιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και έχει ήδη ειδοποιήσει τα αρμόδια συνεργεία για να αποκατασταθούν οι ζημιές στα τζάμια του σχολείου, στις ασφάλειες του καυστήρα, τους φοριαμούς, την αίθουσα εκδηλώσεων, προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά τα μαθήματα από την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024.

Τις 3 ημέρες που το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης θα παραμείνει κλειστό για να αποκατασταθούν οι ζημιές, η παρακολούθηση για όλο το γυμνάσιο του συγκεκριμένου σχολείου θα πραγματοποιηθεί μέσω Webex.

Στην περίπτωση που οι ζημιές αποκατασταθούν νωρίτερα, θα βγει νεότερη ανακοίνωση για το άνοιγμα του 2ου Γυμνασίου.