Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης στο Τμήμα Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής για το σημείο καρμανιόλα του Δήμου Ηλιούπολης.

 ► Στις 15/1/2024 βρεθήκαμε μαζί με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κάρολο Ιταλό στο αρμόδιο τμήμα Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής για να αναδείξουμε τη μεγάλη αναγκαιότητα σχετικά με την εύρεση λύσης για το σημείο καρμανιόλα της πόλης μας, Πεντάρη & Ηρώων Πολυτεχνείου.


► Με τον Προϊστάμενο του τμήματος αναλύσαμε όλες τις πτυχές του ζητήματος, πιθανά σενάρια επέμβασης για την μείωση των ατυχημάτων και την ασφαλή διέλευση όλων μας.
► Σε συνεργασία πάντα με τον συνεργάτη και συγκοινωνιολόγο επιστήμονα κύριο Παπαντωνίου, θα προβούμε σε εμπεριστατωμένη μελέτη για την βέλτιστη και πιο ασφαλή λύση στον κόμβο αυτό.
Λόγω του κατεπείγοντος ζητήθηκε και εγγράφως από την Τεχνική Υπηρεσία με σχετική επιστολή να προβεί η περιφέρεια σε άμεσες ενέργειες συντήρησης και νέας διαγράμμισης λόγω φθοράς ασφάλτου ως ένα πρώτο και άμεσο μέτρο.
Αμέσως μόλις εκπονηθεί η μελέτη θα συνεργαστούμε με το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών με στόχο την πιο άμεση επέμβαση στο σημείο.


► Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι πριν αναλάβουμε ως νέα δημοτική αρχή συναντηθήκαμε σε διαβούλευση με τους κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ αναδείξαμε το ζήτημα σε συνέντευξη στο Κρατικό Κανάλι της ΕΡΤ στην εκπομπή "Συνδέσεις" με τους δημοσιογράφους κ. Παπαχλιμίντζο Κώστα και την κα Χριστίνα Βίδου, προκειμένου να αναδειχθεί το ζήτημα.
Ένα ζήτημα τόσο φλέγον όπως είναι το σημείο καρμανιόλα της πόλης μας, Πεντάρη & Ηρώων Πολυτεχνείου, χρειάζεται αναμφισβήτητα αντιμετώπιση 360 μοιρών, προκειμένου να υπάρξει η αποτελεσματικότητα που περιμένουμε.