Δήμος Ηλιούπολης: Ο Αγιασμός Των Υδάτων Στο Κατάμεστο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης.

 


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2024 η γιορτή του Αγιασμού των Υδάτων στο κατάμεστο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης.
Αμέσως μετά την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, πλήθος νεαρών κολυμβητών βούτηξαν για τον τίμιο σταυρό, τον οποίο έπιασε τελικά ο Δημήτρης Ζάχος, 13 ετών, διακεκριμένος Αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης(ΓΣΗ).

Ο νεαρός Δημήτρης Ζάχος παρέλαβε τιμητική πλακέτα και εκκλησιαστική εικόνα διά χειρός Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου και στη συνέχεια, έλαβαν τιμητικά μετάλλια όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως που συμμετείχαν στο έθιμο του Τίμιου Σταυρού.

Ο κ. Στάθης Ψυρρόπουλος πέταξε ψηλά το περιστέρι, τιμώντας το έθιμο, όπου «το Άγιο Πνεύμα εμφανίζεται σαν περιστέρι, ενώ ακούγεται η φωνή του Θεού Πατέρα».
Ακόμη, ανακήρυξε δημοσίως ότι το 2024 θα είναι η χρονιά της καθαριότητας για την πόλη μας, ενώ ευχήθηκε και στα παιδιά που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις την φετινή χρονιά.

Στη συνέχεια, μίλησε για το άθλημα της υδατοσφαίρισης και την σημασία του, αφού είναι το εθνικό μας σπορ, ενώ εξήρε την αθλητική πορεία του Ολυμπιονίκη μας κ. Μάνου Ζερδεβά, όπου ανακοίνωσε δημοσίως ότι εξετάζει να αποδώσει ονοματοδοσία στην Ηλιούπολη, όπως του αξίζει, για να αποτελέσει μεγαλύτερο πρότυπο για τα νέα παιδιά και να ενισχύσει το άθλημα της υδατοσφαίρισης. 
Ο Δήμαρχος κ. Στάθης Ψυρρόπουλος αφιέρωσε το κομμάτι του στην Ηλιούπολη και τους δημότες της, δίνοντας γι’ άλλη μια φορά υπόσχεση ζωής για μία καλύτερη πόλη.
Αίσθηση δημιουργεί το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κέρδισε το φλουρί της πίτας, γεγονός που τον γέμισε χαρά, θεωρώντας ότι η τύχη θα είναι με το μέρος και της πόλης μας.
Το "παρών" έδωσε και ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλιούπολης κ. Γεώργιος Ζαχιώτης.

Επίσης, ο Παρολυμπιονίκης κολύμβησης κ. Γιάννης Κωστάκης, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην βράβευση των συμμετεχόντων παιδιών στο έθιμο της βουτιάς στην πισίνα για τον Τίμιο Σταυρό.
Για ευχές προσήλθαν ο τέως Δήμαρχος κ. Γεώργιος Χατζηδάκης και ο τέως Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Γεωργάκης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών Ηλιούπολης και ο Σύλλογος Κρητών Ηλιούπολης πρόσφεραν παραδοσιακά καλούδια στους παρευρισκομένους.