Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Παρουσία Του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη.

 


Μετά από ενημέρωση της ΠΟΣΠΛΑ από δεκάδες συναδέλφους για τις αντικειμενικές δυσκολίες και τελικώς την αδυναμία που αντιμετωπίζουν στη διαδικασία διασύνδεσης των POS και των ταμειακών μηχανών τους, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Μουλιάτος με πρωτοβουλία του συγκάλεσε άμεσα, έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο προσκλήθηκαν και παρέστησαν ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των τεχνικών υποστήριξης ταμειακών μηχανών Βαγγέλης Ρωσσέτος καθώς και εκπρόσωποι των εταιρειών τεχνικής υποστήριξης από όλη την Ελλάδα, παρουσία του νομικού συμβούλου και πλέον νέου προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής Βασίλη Καπερνάρου, προκειμένου να θέσουμε συγκεκριμένα ερωτήματα για το σύνολο της διαδικασίας προμήθειας και διασύνδεσης τερματικών συσκευών και ταμειακών μηχανών με τα συστήματα της ΑΑΔΕ, αλλά και για την πολιτική που ακολουθούν οι συστημικές τράπεζες στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής.


Ο Δημήτρης Μουλιάτος ζήτησε και πήρε τη ρητή δέσμευση από την πλευρά του κ. Χάρη Θεοχάρη οτι θα εξετάσει ένα προς ένα τα ζητήματα που του θέσαμε και εντός των επόμενων λίγων ημερών θα δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σε κάθε ένα από αυτά διευκρινίζοντας ότι θα υπάρξει το περιθώριο ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.

ΠΑΝATTIKH ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ

ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ


Δωδεκανήσου 56 – Περιστέρι – Τ. Κ. 12136

Τηλ. 210.5762256 – Φαξ: 210.5762451 – email : pospla@gmail.com

Αθήνα 10 – 01 – 2024ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω ανυπέρβλητων τεχνικών προβλημάτων και αντικειμενικών συστημικών αδυναμιών της διασύνδεσης των POS και των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΣΠΛΑ, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη και του προέδρου των τεχνικών υποστήριξης των ταμειακών συστημάτων κ. Βαγγέλη Ρωσσέτου, από την οποία προέκυψαν σημαντικά ζητήματα. και για τα οποία ενημερώνουμε σχετικώς όλους τους συναδέλφους:

  1. Δεν προχωράμε σε καμία αναβάθμιση λογισμικού των POS και των ταμειακών μηχανών μας.
  2. Δεν προβαίνουμε σε καμία αγορά, ενοικίαση ή άλλη προμήθεια νέων μηχανημάτων POS και ταμειακών μηχανών.
  3. Όσοι έχουν προμηθευτεί POS ή τα έχουν παραγγείλει να ενημερώσουν απαραιτήτως τα σωματεία τους για την καταγραφή τους.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν σε τεχνικές αδυναμίες για τη σύνδεση των POS και τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών στον υφυπουργό για τα οποία επιφυλάχθηκε να απαντήσει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Σε κάθε περίπτωση δεν προχωράμε σε καμία ενέργεια, ραντεβού ή συνάντηση με τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα(VIVA κτλ.) πριν επικοινωνήσετε με τα σωματεία σας!

Με νεότερη ανακοίνωση της ΠΟΣΠΛΑ θα ενημερωθούν αναλυτικά όλοι οι συνάδελφοι για τις επιλογές που θα έχουμε προκειμένου οι περαιτέρω κινήσεις μας να συμβαδίζουν με τη σχετική νομοθεσία και τα χρονικά πλαίσια που από αυτήν καθορίζονται.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημ. Μουλιάτος Κων. Σφύρλας

Κατεβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ

https://laikesagores.com/article-news/epeigoysa-anakoinosi/6086/?