Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης 2019-2023: Σε Εξέλιξη Το Πρόγραμμα "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ" Στην Κάτω Ηλιούπολη & Την Αγία Μαρίνα.

 



ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ" ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ & ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Συνεχίζεται η σταδιακή υλοποίηση του προγράμματος "ΑΝΤΏΝΗΣ ΤΡΊΤΣΗΣ" που εξασφαλίσαμε ως διοίκηση, με την ολοκλήρωση των έργων στην πλατεία Θήρας (Γρίβα – Καρνεάδου) και σε κοινόχρηστο χώρο στην οδό Ηρως Κωνσταντοπουλου & Γριβα, με τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια- πέργκολες), φυτεύσεις φυτών, όργανα γυμναστικής ενηλίκων και έξυπνα παγκάκια.


Η πρώτη ζώνη των έργων αναπτύσσεται στην Κάτω Ηλιούπολη, κατά μήκος κυκλοφοριακών αξόνων, έκτασης 183.903,22 τ.μ., από το νοτιοδυτικό άκρο και καταλήγει στο κεντρικό γεωγραφικά σημείο του Δήμου, διασχίζοντας την πορεία από την οδό Παπαναστασίου στην οδό Ηρούς Κωνσταντοπούλου, Κυπρίων Ηρώων, Εθνάρχου Μακαρίου και τμήμα της Μαρίνου Αντύπα έως την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, τμήματα της Κοτζιά και της Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου και τα επόμενα δύο χρόνια θα εξελίσσονται.

Είναι η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που έγινε ποτέ στην πόλη μας. Πρόκειται για την "Αναζωογόνηση Αναβάθμιση Αστικού Περιβάλλοντος", δηλαδή το στρατηγικό πλάνο που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της φυσιογνωμίας της πόλης και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ένας στόχος ετών, μετά από προσπάθειές μας, επετεύχθη!
Να σημειωθεί ότι η δεύτερη ζώνη παρέμβασης θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, σε κυκλοφοριακούς άξονες έκτασης 35.921,95 τ.μ., ξεκίνησε ήδη από την παιδική χαρά της οδού Τσαμαδού και θα συνεχιστεί από το Πάρκο Μπέλες καταλήγοντας στο βορειοανατολικό άκρο στο πέρας της οδού Πατρ. Γρηγορίου.

Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης 2019-2023