Στάθης Ψυρρόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης: Το Δημαρχείο της πόλης δεν είναι μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής - Έλαβα την Απόφαση να αφαιρεθεί το πανό.

 


Πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι το Δημαρχείο της πόλης δεν είναι μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής, ούτε μέσο εξυπηρέτησης πολιτικών συμφερόντων οποιουδήποτε κόμματος και γι’ αυτό ΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΠΑΝΟ από χθες μετά από ένα μήνα διοίκησής μας.
Το αλληλέγγυο πανό στον λαό της Παλαιστίνης ήταν για πολύ καιρό αναρτημένο στο Δημαρχείο της πόλης και πιστεύω ακράδαντα ότι εκφράστηκε ένα σημαντικό μήνυμα Ειρήνης για όλο τον κόσμο που απέχει παρασάγκας από την στάση του Σωματείου των εργαζομένων που μόνο ειρηνευτική δεν είναι.

Φράσεις που ειπώθηκαν σε συναντήσεις μας με την Πρόεδρο των εργαζομένων όπως «θα κλείσουμε το δημαρχείο», «εάν βγάλεις το πανό, δεν θα λειτουργήσει ο Δήμος», αποτελούν απειλές που δεν θα δεχτώ ως Δήμαρχος της πόλης, γιατί στο μυαλό μου όταν λαμβάνω τις αποφάσεις έχω αποκλειστικά τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των δημοτών, την αναβάθμιση κάθε γειτονιάς, την αστική ανάπλαση, την προώθηση της καινοτομίας, την ανταπόκριση της νέας δημοτικής αρχής στις πραγματικές ανάγκες της καθημερινότητας.
Λυπάμαι πραγματικά που στην ερώτησή μου στην Πρόεδρο των Εργαζομένων πότε έχουν πρόθεση να κατέβει το πανό που είναι αναρτημένο σε δημόσιο κτήριο, αθετώντας τις υποδείξεις του αρμόδιου Υπουργείου, η απάντηση ήταν ότι το πανό θα βρίσκεται εκεί μέχρι να λήξει ο πόλεμος και θα είναι αποκλειστικά δική της απόφαση.
Έχω να δηλώσω προς οποιοδήποτε υιοθετεί παρόμοιες στάσεις και αντιλήψεις ότι οι δημότες της πόλης με εμπιστεύτηκαν για να σταθώ απέναντι σε καταχρηστικές λογικές που δεν σέβονται το Δήμο για να εξυπηρετηθούν πολιτικά συμφέροντα.
Όσο για την ειρωνική στάση της Προέδρου των Εργαζομένων σε σχέση με την καθαριότητα της πόλης και όσα πράξαμε ως Διοίκηση τον πρώτο μήνα της ανάληψης των καθηκόντων μας, είναι ξεκάθαρο ότι δεν εκφράζει τους δημότες της πόλης που είδαν την πόλη τους να καταρρέει.
Όσο κάποιοι θα εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα, εμείς θα φροντίζουμε για τις γειτονιές με όλες μας τις δυνάμεις.