Ηλιούπολη - Κώστας Σεφτελής: Καθυστέρηση Στην Εκτέλεση Του Προϋπολογισμού Του Δήμου Με Ευθύνη Της Διοίκησης Ψυρρόπουλου.

 ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΥ.
Δεν ακούστηκε ο Γιώργος Χατζηδάκης στην παρότρυνση του προς το νέο Δήμαρχο για την επίσπευση των διαδικασιών για την έγκριση του νέου προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η εκτέλεση του, με πολλαπλές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία του Δήμου, της τοπικής αγοράς κ.λπ.
Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/1/2024 είχε προτείνει στον κ. Ψυρρόπουλο, έχοντας πλέον ο Δήμος τα απολογιστικά στοιχεία να ψηφιστεί από το σώμα το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο οριστικός προϋπολογισμός, ώστε να κερδηθεί χρόνος.
Σήμερα, πέρα από την καθυστέρηση που υπήρξε λόγω της μη αποδοχής της πρότασής μας, η διοίκηση καθυστερεί περαιτέρω, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού από τον ελεγκτή νομιμότητας, να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση την 1η αναμόρφωσή του.
Πρακτικά αυτό σημαίνει νέα καθυστέρηση, με την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη ο Δήμος να ξεκινήσει να «κινείται» οικονομικά μέσα στον Μάρτιο.
Προφανώς και δεν είναι κατακριτέο μια νέα διοίκηση λόγω απειρίας να κάνει κάποιο λάθος, αλλά αυτό που πραγματικά αδυνατώ να κατανοήσω είναι να μην γίνεται αποδεκτή η πρόταση του προηγούμενου Δημάρχου, που είναι αποτέλεσμα εμπειρίας πολλών ετών και είναι διαδικασία που εφαρμόζεται στο σύνολο των δήμων της χώρας.
Ευελπιστώ πως η νέα διοίκηση και ο κ. Ψυρρόπουλος, σύντομα θα αλλάξουν τακτική και θα ακούν λίγο περισσότερο, αφού παντογνώστες δεν υπάρχουν και αποτελούν πλέον «μουσειακό» είδος…..Κώστας Γ Σεφτελής πρώην Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος ΔΣ Δήμου Ηλιούπολης