ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Ο νέος δήμαρχος Στάθης Ψυρρόπουλος από τις πρώτες μέρες δίνει διαπιστευτήρια για μια διαχείριση του δήμου υποταγμένη στις εντολές της κυβέρνησης.

 Απαράδεκτη η ενέργεια του δημάρχου να κατεβάσει το πανό αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη καταγγέλλει την απόφαση του δημάρχου Ηλιούπολης να κατεβάσει το πανό αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, που είχε αναρτήσει το Σωματείο Εργαζομένων στο δημαρχείο. Την ώρα που η σφαγή από το κράτος του Ισραήλ στη Γάζα και ευρύτερα στην Παλαιστίνη συνεχίζεται, ενώ πάνω από 27.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις βόμβες του ισραηλινού στρατού (το μεγαλύτερο μέρος τους είναι παιδιά και γυναίκες), το να κατεβάζει κάποιος ένα πανό που καλεί να σταματήσει το έγκλημα αποτελεί ντροπή! Αποτελεί προσβολή και στα αισθήματα της πλειονότητας των κατοίκων της Ηλιούπολης, που στέκονται στο πλευρό των Παλαιστινίων, αλλά και μια επίδειξη αυταρχισμού απέναντι στους εργαζόμενους στον Δήμο και το σωματείο τους. Όσο η σφαγή συνεχίζεται, η αντίσταση και η πάλη των λαών πρέπει να δυναμώσει.

Ο νέος δήμαρχος Στάθης Ψυρρόπουλος από τις πρώτες μέρες δίνει διαπιστευτήρια για μια διαχείριση του δήμου υποταγμένη στις εντολές της κυβέρνησης. Αναφέρει στην ανακοίνωσή του, που προσπαθεί να δικαιολογήσει την απαράδεκτη και προκλητική πράξη του, πως «το Δημαρχείο της πόλης δεν είναι μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής, ούτε μέσο εξυπηρέτησης πολιτικών συμφερόντων»! Πρόκειται για φράσεις καρμπόν από δηλώσεις υπουργών της ΝΔ σε ανάλογες περιπτώσεις. Η αλληλεγγύη στους λαούς που δοκιμάζονται και που εξοντώνονται δεν είναι γενικά «εξωτερική πολιτική» ούτε «πολιτικά συμφέροντα», είναι αναγκαία πράξη του εργατικού λαϊκού κινήματος για να σταματήσει η σφαγή και ο πόλεμος, για να παύσει κάθε εμπλοκή-συνενοχή του ελληνικού κράτους στο μακελειό του Ισραήλ και γενικότερα στα πολεμικά σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή, όπως με την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο Σ. Ψυρρόπουλος δηλώνει πως θα κάνει ότι του λένε τα υπουργεία, όταν ο ίδιος αναφέρει πως το σωματείο εργαζομένων στο θέμα του πανό κινήθηκε «αθετώντας τις υποδείξεις του υπουργείου», στις οποίες προφανώς ο ίδιος συμμορφώνεται.

Με τέτοιες δηλώσεις καταρρίπτεται και η εικόνα που θέλει να διαμορφώσει ο νέος δήμαρχος, δηλαδή πως «εγώ δεν ασχολούμαι με τα πολιτικά, αλλά με τα προβλήματα των κατοίκων της Ηλιούπολης». Δεν μπορεί να υπάρχει θετική απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ηλιούπολης χωρίς διεκδίκηση και πάλη κατά της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, που στραγγαλίζουν τους δήμους και τις ανάγκες των πολιτών.

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη στηρίζει την κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 11:30 π.μ. στο δημαρχείο και καλεί τους κατοίκους του δήμου μας σε μαζική συμμετοχή.

-Κανείς δεν μπορεί να παρακολουθεί βουβός το έγκλημα στη Γάζα!

-Το πανό και η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη πρέπει να υψωθούν ψηλά!

-Να παύσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στο έγκλημα στην περιοχή – Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

-Όχι στις προκλητικές και αυταρχικές κινήσεις του δημάρχου Σ. Ψυρρόπουλου.