Συνήγορος του Πολίτη και ΟΤΑ.

 Συνήγορος του Πολίτη και ΟΤΑ

Αφορά τις οικονομικές διαφορές των πολιτών με τους ΟΤΑ και των δύο βαθμών που προέρχονται κυρίως από την δημοτική φορολογία (δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, κοιμητηρίων, ΤΑΠ και σχετικές απαλλαγές) από τις δημόσιες συμβάσεις, την αστική ευθύνη των ΟΤΑ για ζημίες που υφίστανται πολίτες και την παροχή οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες πολίτες. 

Περιλαμβάνει επίσης ζητήματα όπως η παροχή βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας από τους Δήμους και η απασχόληση ανέργων κλπ σε κοινωφελή προγράμματα των Δήμων καθώς και το γενικότερο ζήτημα της παράλειψης απάντησης των ΟΤΑ σε αιτήματα πολιτών.

Ενημερωθείτε για θέματα και αρμοδιότητες του Συνηγόρου του Πολίτη εδώ: https://www.synigoros.gr/elΑκολουθήστε τη καινούργια μας σελίδα ώστε να ακούσετε την νέα σειρά #podcast 👇


Στο πρώτο podcast, ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - THE GREEK OMBUDSMAN κ. Ανδρέας Ποττάκης, μιλά στον Τάκη Καμπύλη, δημοσιογράφο από το Γραφείο Τύπου του Συνηγόρου του Πολίτη, για το θεσμό και την παρουσία του εδώ και 26 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και για τη νέα εποχή με τις προκλήσεις που έχουν αναδυθεί σήμερα.

#GoodGovernanceGR #eeagrantsGR #WorkingTogether #OurStories
@ακόλουθοι
Good Governance, Accountable Institutions, Transparency
EEA Grants Greece
EEA and Norway Grants
Norwegian Embassy in Athens