Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης Στην Ηλιούπολη.


Το αδιαχώρητο σήμερα το απόγευμα σε γνωστό κατάστημα της πλατείας Καποδίστρια στην Ηλιούπολη όπου ο Βασίλης Κοντοζαμάνης φιλοξενούμενος του ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλιούπολη κου Παρασκευά Γιαννόπουλου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με Ηλιουπολίτες και Ηλιουπολίτισσες. 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με πληροφορίες.

Βασίλης Κοντοζαμάνης, MSc, MBA

πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας - Ελλάδα

https://www.kontozamanis.gr/

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είναι ένα έμπειρο στέλεχος και ρυθμιστής υγειονομικής περίθαλψης που προσφέρει εκτεταμένη τεχνογνωσία στον τομέα της υγείας, που εκτείνεται σε πάνω από δύο δεκαετίες ηγετικής θέσης στο διεθνές περιβάλλον υγείας, πολιτική και διαχείριση, ανθρώπινο δυναμικό, οικονομία, στρατηγικό σχεδιασμό, χρηματοδότηση και μέτρηση αποτελεσμάτων. 

Από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Σεπτέμβριο του 2021, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του COVID στην Ελλάδα με την εποπτεία του συστήματος υγείας της χώρας ως Αναπληρωτής Υπουργός, όπου πρωτοστάτησε στον σχεδιασμό και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. 

Πριν από τις ηγετικές του θέσεις στο Υπουργείο Υγείας, ο κ. Κοντοζαμάνης διηύθυνε τον φαρμακευτικό τομέα στην Ελλάδα ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA). όπου ανέπτυξε ρυθμίσεις ρύθμισης, τιμολόγησης και αποζημίωσης για την Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας βασικά ζητήματα βιομηχανικής και φαρμακευτικής πολιτικής στη χώρα. Ο κ. Κοντοζαμάνης διοικεί επίσης το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, μέσω των ρόλων του ως Διευθύνων Σύμβουλος της 1ης Περιφερειακής Υγειονομικής Αρχής (Αττικής), ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και ως Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας για θέματα υγείας. 

Επί του παρόντος, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης υπηρετεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Delsona Therapeutics, μιας εταιρείας υγειονομικής περίθαλψης που χρησιμοποιεί την αποκλειστική, μη επεμβατική, εστιασμένη τεχνολογία υπερήχων της για την αντιμετώπιση ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών σε νευρολογικές παθήσεις και ογκολογία. 

Ο Βασίλης έλαβε το πτυχίο του στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το μεταπτυχιακό του στην Πολιτική και Διοίκηση Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο και το MBA του από το ALBA Graduate Business School, Ελλάδα. Έχει επίσης λάβει πρόσθετη εκπαίδευση στελεχών στον τομέα της υγείας μέσω σεμιναρίων και μαθημάτων από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το London School of Economics και το INSEAD.