Ηλιούπολη: Πρόσκληση Στην Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής «ΟΝΕΙΡΑ/DREAMS» της Εύας Καραμπά.

 Ο Δήμος Ηλιούπολης και η Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης «το Εργαστήρι» έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής «ΟΝΕΙΡΑ/DREAMS» της Εύας Καραμπά που θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης (Λεωφόρο Ειρήνης 14-16 και Αλκιβιάδου στην πλατεία Φλέμινγκ) από την Τρίτη 19 έως την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024.
H Εύα Καραμπά παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Όνειρα». Πρόκειται για ζωγραφικά έργα, κυρίως ακουαρέλες, έργα με σμάλτο σε πλεξιγκλάς και επιζωγραφισμένα αντικείμενα.
Ο Πάνος Χαραλάμπους, εικαστικός, ομότιμος Καθηγητής ΑΣΚΤ, σημειώνει ότι η Εύα Καραμπά από νωρίς εκδήλωσε ένα έντονο ενδιαφέρον για τη ζωγραφική, ένα ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι σήμερα. Απ’ τις διάφορες περιοχές της τέχνης αντλεί στοιχεία: μυθικές φιγούρες, ζωομορφικές, από τις παραδόσεις της Αφρικής, της Ασίας, μοτίβα απ’ τον λαϊκό πολιτισμό μας, τον πολιτισμό της Μεσογείου, από έναν πρώιμο ιμπρεσιονισμό και έναν έκδηλο Φωβισμό ( φωβ= άγριο ζώο). Συν τω χρόνω κατέκτησε μια προσωπική γραφή, με χαρακτηριστικά την διαχρωμία, την διαφάνεια, την έλλειψη αυστηρής γεωμετρίας προς χάριν της εκφραστικότητας. Έναν ρομαντισμό της εικόνας, μια ονειροφαντασία.
Η Eύα Καραμπά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Aθηνών (DSA) και σπούδασε διακοσμητική στη Σχολή Δοξιάδη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις το διάστημα 2000-2024.
Εγκαίνια Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024, Ώρα: 18:00μ.μ. - 21:00μ.μ.
Καθημερινά 10:00π.μ. -13:00μ.μ. και 17:30μ.μ - 21:00μ.μ.
Για πληροφορίες καλέστε στο: 2109969629 ή επισκεφθείτε το site του Δήμου Ηλιούπολης www.ilioupoli.gr