0 Δήμαρχος Ηλιούπολης ζητά από την Κυβέρνηση ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ για τους συμβασιούχους εργαζομένους του Δήμου.Επιστολή Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο για ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ για τους συμβασιούχους εργαζομένους του Δήμου.Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 έστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Λιβάνιο, ζητώντας έκτακτη επιχορήγηση για τους 112 πρώην συμβασιούχους ΙΔΟΧ που συνεχίζουν να εργάζονται στο Δήμο από τους 142 που ήταν αρχικά, οι οποίοι προσελήφθησαν για την κάλυψη αναγκών αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, όπως και για το μισθολογικό κόστος των 28 εργαζομένων πρώην συμβασιούχων μέσω του προγράμματος 55-67 της ΔΥΠΑ.

Ο κ. Ψυρρόπουλος στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται στη δυσβάστακτη οικονομική πραγματικότητα που επιβάλλει λήψη άμεσων μέτρων, προκειμένου ο Δήμος Ηλιούπολης να μπορέσει να ορθοποδήσει από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, ζητώντας την στήριξη του αρμόδιου Υπουργείου με την παροχή Έκτακτης Επιχορήγησης, προκειμένου να συνεχίσει ο Δήμος Ηλιούπολης την εύρυθμη λειτουργία του απρόσκοπτα με τη διατήρηση του συνόλου των εργαζομένων.

Στην εν λόγω επιστολή ο Δήμαρχος Ηλιούπολης αναφέρεται επιπροσθέτως στις υπέρογκες ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις Π.Ο.Ε., όπως και στις τρέχουσες υποχρεώσεις του Δήμου, που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την προστασία των εργαζομένων και τη βιωσιμότητα του Δήμου.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο εδώ


Κρίμα που ο Βουλευτής Νοτίου τομέα της ΝΔ  κ. Τάκης Θεοδωρικάκος που επισκέφθηκε πρόσφατα το Δημαρχείο δεν είναι πλέον Υπουργός να βοηθήσει να βγει μια οικονομική βοήθεια άμεσα για τις ανάγκες του Δήμου Ηλιούπολης.