Εκδήλωση για τον Ιωάννη Θεοφιλόπουλο-Καραβόγιαννο στην Ηλιούπολη (Κυριακή 7 Απριλίου 2024).

 


Εκδήλωση για τον Ιωάννη Θεοφιλόπουλο-Καραβόγιαννο στην Ηλιούπολη.
Την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 11 π.μ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον Πρώτο Πυρπολητή του 1821 Ιωάννη Θεοφιλόπουλο ή Καραβόγιαννο, στην πλατεία Σικελιανού.
Την εκδήλωση οργανώνει, όπως κάθε χρόνο, ο Σύνδεσμος των Εν Αττική Λαγκαδινων. Στην εκδήλωση συμμετέχουν με δρώμενα: ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου, ο Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Αρμεναίων Μεσσηνίας και ο Σύλλογος "Ελληνομνήμονες" Καλαμάτας.
Για τον πρόμαχο του Αγώνα Ελληνικής Ανεξαρτησίας θα μιλήσει ο δημοσιογράφος και ιστορικός Περικλής Καπετανόπουλος.

ΤΙΜΩΝΤΑΣ τους ΗΡΩΕΣ μας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τον Νοέμβριο του 1988, ο αειμνηστος Δήμαρχος Ηλιούπολης, Δημ. Κιντης,τέλεσε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Λαγκαδινου ήρωα του 21, Ιωάννη Θεοφιλοπούλου.



Έκτοτε κάθε χρόνο,απόγονοι,συμπατριώτες, Αρκάδες της Ηλιούπολης, μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας καλούνται και αποδίδουν "φόρο" τιμής στον θρυλικό "Καραβογιαννη".

Το Δ.Σ με σεβασμό και επίγνωση του ιερού χρέους, σας καλεί,την ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (στις 11 το πρωί) στην πλατεία Αγγ.Σικελιανου (στάση Κανάρια) στην Ηλιούπολη μαζί με όλους εκείνους τους φορείς που έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας.

Θα παραστούν,εκπρόσωποι του Δήμου Ηλιούπολης,εκπρόσωποι της Ο.Λ.Σ.Α (Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής), ο Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης, μέλη του Δ.Σ. του μουσείου Εθνικής Αντίστασης της περιοχής, ο Σύλλογος Αρμενίων Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Μεσοτοπιτων.
Με παραδοσιακές φορεσιές, χορούς και τραγούδια από τους Συλλογους, θα ολοκληρωθεί η τιμητικη-επετειακη εκδήλωση του Συνδέσμου μας.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους τους φορείς και πατριωτικούς Συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας, και βεβαίως το μέλος και συμπατριώτη μας, Κο Περικλή Καπετανοπουλο ο οποίος σε άριστη συνεργασία με τον Σύνδεσμο μας εργάστηκε άοκνα για την άρτια υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης μνήμης και τιμής.