Στάθης Ψυρρόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων & οφείλουμε να προβληματιστούμε!

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων & οφείλουμε να προβληματιστούμε!

Σήμερα είναι πάνω απ' όλα ημέρα προβληματισμού για τη βιώσιμοτητά τους και είναι σημαντικό να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας ως άνθρωποι απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική Αρχή έχουμε προχωρήσει σε 150 στειρώσεις περίπου, σε πολυάριθμους εμβολιασμούς, με άμεση ανταπόκριση σε περιστατικά περίθαλψης και παροχής κτηνιατρικής βοήθειας σε συνεργασία με την κα Κλειώ Λουλακάκη, η οποία είναι σύμβουλος για ζητήματα Μέριμνας και Φροντίδας αδέσποτων ζώων και τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης.
Χρειαζόμαστε μία νέα Kουλτούρα αντιμετώπισης όχι μόνο των αδέσποτων, αλλά και των δεσποζόμενων, γιατί παρατηρούνται και στην πόλη μας ανεξέλεγκτες γεννήσεις, οι οποίες χρήζουν της προσοχής μας.
Η νέα κουλτούρα απέναντι στα αδέσποτα είναι σημαντικό να υιοθετηθεί από τη μικρή ηλικία των παιδιών στα σχολεία και γι' αυτό σχεδιάζουμε ενημερωτικές δράσεις που θα λάβουν χώρα σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές της πόλης μας.
Θα ήθελα όμως με την παρούσα ανάρτηση να απευθυνθώ σε όλους τους φιλόζωους που θα ήθελαν να υιοθετήσουν ένα ζωάκι.
Υπάρχουν τόσα αδέσποτα γύρω μας που είναι πραγματικά κρίμα να μην υιοθετήσουμε ένα ζωάκι σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις.
Υιοθετούμε λοιπόν ένα ζωάκι και την ίδια στιγμή κάνουμε μία πράξη που εμπεριέχει ουσιαστικό Νόημα και Αγάπη.

Στάθης Ψυρρόπουλος - Δήμαρχος Ηλιούπολης