Ανακοίνωση για επικινδυνότητα σχολείων - "Σχολεία καρμανιόλα!".

 

Σχολεία καρμανιόλα!


Και εκεί που λες τα έχουμε δει όλα πια… έγινε εκκένωση σχολείου από εκτεταμένο βραχυκύκλωμα σήμερα Παρασκευή 19/04 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού / 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης.


Σύμφωνα με περιγραφές των παιδιών και των εκπαιδευτικών οι αίθουσες γέμισαν καπνό, πρίζες πετούσαν σπίθες, πολύπριζα έσκαγαν, τα φωτιστικά τρεμόπαιζαν με κορυφαίο συμβάν την έκρηξη του φωτιστικού οροφής της διευθύντριας και κατάρρευση αυτού, πολύ κοντά της.


Το πρώτο πράγμα που έπραξε η διοίκηση του Δήμου Δάφνης – Υμηττού ήταν να ρίξει μπαλάκι της ευθύνης στον ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκοντας έτσι τον δικό της σταθμάρχη ενώ της Ηλιούπολης δεν το θεώρησε αρκετά σημαντικό για να βγάλει έστω μια ανακοίνωση.


Δεν μας νοιάζει το μπαλάκι ευθυνών που θα παίξουν. Μας νοιάζει τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε ασφαλή, σύγχρονα σχολεία, χωρίς κενά σε δασκάλους και με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό (ψυχολόγοι, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες κα). Θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν χαρούμενα στα σχολεία!


Εδώ και χρόνια οι γονείς προειδοποιούσαν για την κατάσταση του σχολείου και έχει ζητηθεί η αλλαγή του ηλεκτρολογικού πίνακα. Οι γονείς μάλιστα έχουν φέρει τεχνικό ασφαλείας για τα ζητήματα του σχολείου με δικά τους έξοδα!!! Ο τεχνικός ασφαλείας φυσικά τόνισε ότι ο ηλεκτρολογικός πίνακας πρέπει να αλλαχτεί. Φαίνεται πως δεν έχει ούτε καν ρελέ!


Άλλο ένα παράδειγμα του πάμε και όπου βγει, βάζοντας για άλλη μια φορά σε κίνδυνο την ζωή των παιδιών μας.


Τα σχολεία πραγματικά «φωνάζουν» για συντήρηση. Οι διοικήσεις και των δυο Δήμων (Δάφνης – Υμηττού και Ηλιούπολης) έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί. Κανένας πια δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν βάζουν τα παιδιά μας σε κίνδυνο εις γνώση τους. Διαχρονικές ευθύνες έχουν και όλες οι κυβερνήσεις που υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ για το αποκεντρωμένο σχολείο. Σχολείο ανταγωνιστικό ανάλογα με την περιοχή, με τη φοροδοτική ικανότητα των γονιών, των δημοτών. Το «καλό» σχολείο είναι σε άμεση συνάρτηση με την «καλή» τσέπη των γονιών, οι οποίοι καλούνται να βάλουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.


Από καταγγελίες που γίνονται ακόμα και τα σταθερά τηλέφωνα που υπάρχουν είναι κομμένα γιατί δεν αναλαμβάνει ούτε ο Δήμος δάφνης ούτε ο δήμος Ηλιούπολης να τα πληρώσει.


Εδώ και τώρα:


  • Να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ η αποκατάσταση των ζημιών, η συντήρηση του σχολείου και η αλλαγή του ηλεκτρολογικού πίνακα.

  • Να βρεθεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ κατάλληλος χώρος όπου τα παιδιά θα κάνουν μάθημα με ασφάλεια μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.
Αθήνα, 19/04/2024


ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


https://lsilioupolis.blog/2024/04/20/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5/