Γιώργος Χατζηδάκης, πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης: Γιατί Αυξάνονται Οι Δαπάνες Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο;


 


ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ;Την ώρα που οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας βιώνουν μια πολύ δύσκολη συνθήκη με τα οικονομικά τους λόγω των συνεχιζόμενων αυξήσεων στους λογαριασμούς του ρεύματος και στα απορρίμματα, την ώρα που η παραμονή των συμβασιούχων στον Δήμο μας, όπως έχει αποφασιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, είναι εξαιρετικά σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, θα περίμενε κανείς μια πιο ορθολογική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και όχι ανεξήγητες σπατάλες.
Συνεπώς, πολλά ερωτήματα και ανησυχίες μας προκάλεσε η εξαγγελλόμενη δαπάνη για το δημοτικό ραδιόφωνο από την Δημοτική Αρχή. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό η εν λόγω δαπάνη αγγίζει τις 28.000 ευρώ που σημαίνει σχεδόν διπλασιασμό του ποσού συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Να σημειωθεί πως στο κονδύλι αυτό περιλαμβάνεται και η προμήθεια νέου εξοπλισμού, προς έκπληξή μας, αφού το δημοτικό ραδιόφωνο είχε εξοπλιστεί πλήρως πριν 4 χρόνια και όλα τα μηχανήματα λειτουργούν άρτια μέχρι σήμερα.
Σε σχετικές ερωτήσεις της αντιπολίτευσης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με αυτό το ποσό, η Δημοτική Αρχή απάντησε πως τα χρήματα έχουν προσδιοριστεί κατά προσέγγιση.
Αναρωτιόμαστε,
1) Πώς προβαίνει κανείς σε αύξηση δαπανών και μάλιστα στα όρια του διπλασιασμού χωρίς να υπάρχει κάποια μελέτη;
2) Μήπως υπάρχει αυτή η μελέτη και αποκρύπτεται από το Δημοτικό Συμβούλιο σκόπιμα σε αυτή την φάση;
3) Πώς τεκμηριώνεται αυτή η αλόγιστη αύξηση όταν δεν γνωρίζουμε καν ποιες ανάγκες θα καλυφθούν;
Την περίοδο αυτή μέχρι και το τελευταίο ευρώ των δημοτών έχει μεγάλη αξία. Αναμένουμε ουσιαστικές απαντήσεις και ευελπιστούμε να μην υπάρξουν στο μέλλον επιπρόσθετες σπατάλες.

Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης 2019-2023