Αποστόλης Στασινόπουλος - "ενωμένοι για την Ηλιούπολη": Κάθε Μέρα, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

 


ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ
Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων αποτελεί μια υπενθύμιση πως η φροντίδα και η προστασία των τετράποδων συμπολιτών μας είναι υπόθεση όλων μας και ένα καθημερινό έργο προσφοράς και αφύπνισης. Τα προηγούμενα χρόνια, ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, κατάφερε να μετατραπεί σε μια πόλη πρότυπο φιλοζωϊκής κουλτούρας και ενσυναίσθησης. Αναδείξαμε και ισχυροποιήσαμε το σπουδαίο και ανιδιοτελές έργο των εθελοντών μας προσφέροντας την στήριξη μας σε εκείνους και φυσικά στα αδέσποτα ζώα.
Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των εθελοντών, οφείλουμε να ομολογήσουμε, πως δεν αρκούν. Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει στη λύση του προβλήματος υιοθετώντας ένα αδέσποτο ζώο. Η πολιτεία και ο Δήμος από την πλευρά τους, οφείλουν να καταβάλλουν καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια από κοινού με τη φιλοζωική κοινότητα και τους εθελοντές δημότες, προωθώντας δράσεις και πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ζώων, καθώς κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας.
Δεν είναι τυχαίο που ο Δήμος Ηλιούπολης δίνει τόσα χρόνια το καλό παράδειγμα σε όλους τους Δήμους της χώρας. Οι συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής οδήγησαν σε χιλιάδες στειρώσεις και περιθάλψεις αδέσποτων ζώων, σε εκατοντάδες υιοθεσίες με την υποστήριξη της ΖΕΗ, σε αναβάθμιση και ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού μας. Οι ενέργειες αυτές πρέπει να συνεχίσουν ανεμπόδιστα ώστε:
1) Να προχωρήσει η κατασκευή του νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων για το οποίο εξασφαλίσαμε πριν ένα χρόνο χρηματοδότηση ύψους 372.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.
2) Να διατηρηθούν και να αυξηθούν σταδιακά η διάθεση πόρων από την πλευρά του Δήμου για στειρώσεις και άλλες κτηνιατρικές ανάγκες υποστηρίζοντας τους εκατοντάδες εθελοντές μας.
3) Να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των ταϊστρών και σπιτιών που έχουμε προμηθευτεί το προηγούμενο διάστημα σε όλα τα σημεία της πόλης δημιουργώντας ένα οργανωμένο δίκτυο σίτισης.
4) Να αναπτυχθούν νέες καμπάνιες ευαισθητοποίησης ώστε να αυξηθεί περαιτέρω το δημοτικό μητρώο εθελοντών- φροντιστών.
Ας προσφέρουμε αγάπη λοιπόν, γνωρίζοντας πως εκείνη που θα λάβουμε πίσω από τους τετράποδους συμπολίτες μας θα είναι πολλαπλάσια.