Γιώργος Χατζηδάκης, πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης: "Χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο η διοίκηση του Δήμου - Άστοχοι χειρισμοί σε θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο, την σχολική κοινότητα και τους τοπικούς συλλόγους. ".

 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Τις τελευταίες ημέρες, οι φορείς και οι δημότες της Ηλιούπολης βρίσκονται διχασμένοι με απόλυτη ευθύνη του κ. Ψυρρόπουλου. Οι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής σε μια σειρά από θέματα που αφορούν στον εμπορικό κόσμο, στη σχολική κοινότητα και στους τοπικούς συλλόγους έχουν οδηγήσει σε ένα κλίμα διαίρεσης και αυτοματισμού που στρέφει την τοπική κοινωνία σε μια πρωτόγνωρη αντιπαράθεση όλων εναντίον όλων.
Οι φορείς και οι σύλλογοι της πόλης έχουν "εργαλειοποιηθεί" με ένα γαϊτανάκι ευθυνών μέσω επιστολών και ανακοινώσεων που τροφοδοτούνται από τις άστοχες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για να καλυφθεί για άλλη μία φορά η παντελής απουσία οποιουδήποτε προγραμματισμού και σχεδίου στην διοίκηση του Δήμου. Καλό θα ήταν η Δημοτική Αρχή να κινηθεί θεσμικά και ενωτικά εξισορροπώντας επιμέρους διαφορές και διαφωνίες πριν να είναι πολύ αργά.
Αντί να δίνει οδηγίες στην Ένωση Γονέων για την λειτουργία της, θα ήταν καλύτερο να στηρίξει ουσιαστικά την σχολική κοινότητα και να ασχοληθεί με τα προβλήματα και τις ανάγκες των σχολείων. Ειδάλλως, να μην ζητάει από τους συλλόγους να βάλουν πλάτη και να καλύψουν εκείνοι με δικούς τους πόρους ελλείψεις και αδράνειες της διοίκησης.
Αντί να επιτείνει την διάλυση της εμπορικής δραστηριότητας στην πόλη με σπασμωδικές κινήσεις, θα ήταν καλύτερο να εφαρμόσει ουσιαστικά το μνημόνιο συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης που υπογράψαμε το 2022 και να σταθεί αρωγός σε δράσεις και παρεμβάσεις που θα ενισχύουν την τοπική αγορά.
Αντί να προτρέπει τους εθνοτοπικούς συλλόγους να μετατραπούν σε κινητά καταστήματα με εκδηλώσεις εμπορικού χαρακτήρα και να στρέφει εναντίον τους την υπόλοιπη κοινωνία, χωρίς αυτοί να φέρουν ευθύνη, θα ήταν καλύτερα να αναλάβει πρωτοβουλίες για την διοργάνωση εκδηλώσεων ανάδειξης των κατά τόπους τοπικών παραδόσεων όπως είχαμε διενεργήσει στο παρελθόν με το φεστιβάλ γευσιγνωσίας που αγκάλιασαν χιλιάδες Ηλιουπολίτες.
Η Δημοτική Αρχή δεν έπραξε το αυτονόητο, να καλέσει σε μια ανοιχτή συνάντηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να καταλήξουν από κοινού σε αμοιβαίες και επωφελείς προτάσεις για όλους.
Η τοπική κοινωνία και οι σύλλογοι της πόλης πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι. Αν δεν μπορεί να το εγγυηθεί η διοίκηση του Δήμου καλύτερα ας μείνει αμέτοχη. Οι Ηλιουπολίτες γνώριζαν πάντοτε να συνεργάζονται αρμονικά για το καλό της πόλης και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν.

*Φωτογραφία από το πρώτο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας του Δήμου Ηλιούπολης το 2023


Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης 2019-2023