Έχει άδικο;

 



ΑΠΟ ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΕ ΣΠΑΤΑΛΗ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
Ο Δήμος Ηλιούπολης κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία 2019-2023, κατάφερε να εξασφαλίσει περίπου 30 εκ. ευρώ από διάφορα χρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως το Αντώνης Τρίτσης, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, Πράσινο Ταμείο, Ταμείο Ανάκαμψης κλπ για την αναβάθμιση των υποδομών της πόλης και την ενίσχυση των διαθέσιμων μέσων και εξοπλισμού. Πολλά από αυτά έχουν ήδη υλοποιηθεί, όπως σε μεγάλο βαθμό η ανάπλαση των παιδικών χαρών ή οι παρεμβάσεις σε σχολικές εγκαταστάσεις, ενώ ένα μεγάλο μέρος αυτών θα εκτελείται μέχρι και το 2025.


Τα αποτελέσματα αυτά δεν προέκυψαν τυχαία αλλά μετά από συστηματική συνεργασία των αιρετών και των υπηρεσιών με το τμήμα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης που διαθέτει ο Δήμος Ηλιούπολης και είναι επιφορτισμένο με την ευθύνη διαχείρισης των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ώστε να αντληθούν απαραίτητοι πόροι για έργα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν από τον δημοτικό προϋπολογισμό. Και πράγματι τα αποτελέσματα αυτά είναι σημαντικά και πιστοποιούν πως η υπηρεσία λειτουργεί άρτια και φέρνει χρήματα στον Δήμο μας.
Ποια είναι η χρησιμότητα συνεπώς να εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου κονδύλι για την Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών Στρατηγικού Σχεδιασμού & Υποστήριξης των υπηρεσιών του Δήμου ύψους 28.000 ευρώ(!) ; Προκύπτει κάπως τεκμηριωμένα η ανάγκη να δαπανηθούν τόσα χρήματα χωρίς να υπάρχει κάποια δηλωμένη σκοπιμότητα στήριξης των υπηρεσιών εκείνων που λειτουργούν και μάλιστα αποδοτικά; Δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτό πως η περίοδος που διανύουμε δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους σπατάλες που δεν έχουν κανένα σκοπό και αντικείμενο αφού οι σχετικές υπηρεσίες του Δήμου καλύπτουν και με το παραπάνω αυτές τις απαιτήσεις.
Ευτυχώς η Δημοτική Αρχή άκουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και περιέκοψε το θολό και δαπανηρό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και startups για επιχειρήσεις ύψους 37.200 ευρώ (!). Μια ακόμα σπατάλη χωρίς αντικείμενο ενώ μπορεί κάλλιστα να ενεργοποιηθεί και να αξιοποιηθεί το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος μας με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης για αυτό τον στόχο.
Οι λογικές αυτές δεν μπορούν να συνεχιστούν. Χρειάζεται συνετή διαχείριση των οικονομικών που θα εξασφαλίζει τη συνέχεια των υγιών οικονομικών δεδομένων του Δήμου μας.

12 Απριλίου 2024
Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης 2019-2023