Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου.

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.

Ο Πρόεδρος του Φ.Σ. «Παρνασσός» καθηγητής Βασίλειος Λ. Κωνσταντινόπουλος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας, νομικός –οικονομολόγος, Μάκης Ν. Φωκάς, κατά την έναρξη της Τελετής Υποδοχής, μίλησαν ο πρώτος κάνοντας αναδρομή στην ιστορία του Φ.Σ. «Παρνασσός» και ο δεύτερος αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της διοίκησης του Συλλόγου.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας, προχώρησαν στην επίδοση τιμητικών Ηνιόχων και Αναμνηστικών Διπλωμάτων σε όσους ανακηρύχθηκαν Επίτιμα Μέλη, οι οποίοι έχουν διακριθεί για την ιδιαίτερη συνεισφορά τους στους τομείς της επιστήμης, του δικαίου και των γραμμάτων.

Ακολούθησε η υποδοχή των νέων τακτικών μελών αναμεσά στα οποία περιλαμβάνονταν ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως και ο δικηγόρος, ποιητής και συγγραφέας Νικόλαος Καραβέλος, νομικός συμβουλος του δήμου Ηλιουπόλεως.Τέλος ανακηρυχθήκαν τα αντεπιστέλλοντα μέλη και ακολούθησε δεξίωση.

Την τιμητική πρόταση εγγραφής στο Φ.Σ. Παρνασσός του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού μας, έκανε ο ενορίτης μας και εκ των Κοσμητόρων της Σχολής του Φ.Σ., Κύπριος φιλόλογος και συγγραφέας, Σταύρος Σταύρου.  

Η σε εκδήλωση του Φ.Σ.πρώτη δημόσια παρουσία του νέου μέλους του, αρχιμανδρίτου Σεραφείμ, έγινε την επομένη, σε παρουσίαση βιβλίου σχετικού με την οικολογία, με την υψηλή παράσταση και του επιτίμου προέδρου του Φ. Σ. Παρνασσού, Οικουμενικού πατριάρχου Βαρθολομαίου. 

Δείτε εδώ: https://lsparnas.gr/omilia-tou-oikoumenikou-patriarxi-kk-vartholomaiou/ 

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως