Χριστός ανέστη - Άκουσα ότι κάτι δαιμονικό έγινε στο Μάλμε της Σουηδίας.



Άκουσα ότι κάτι δαιμονικό έγινε στο Μάλμε της Σουηδίας. Δεν έχω τηλεόραση και δεν χάνω το χρόνο μου σε ανοησίες ευρωπαϊκού δαπέδου, με τη συμμετοχή του εξ Ασίας Ισραήλ. Παρόλα αυτά, η ενημέρωση τρέχει και έτσι λοιπόν διάβασα δυο κείμενα τα οποία θα σας παραθέσω παρακάτω για να ωφεληθείτε από την ανάγνωση.


1ον Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι εξαιρετικά σημαντικό μάθημα κατανόησης της φύσης και λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
1. Κάποιες (μεγάλες) Χώρες συμμετέχουν άνευ όρων (εμπνευστές)
2. Οι υπόλοιπες διαγκωνίζονται να συμμετέχουν με όρους ρευστούς που επαναπροσδιορίζονται από τους εμπνευστές, με όρους καθόλου μουσικούς!
3. Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης είναι αμιγώς καλλιτεχνικός, αλλά χώρες αποκλείονται για λόγους αμιγώς πολιτικούς (Ρωσία)!
4. Ο διαγωνισμός γίνεται αμιγώς, ανάμεσα σε χώρες της Ευρώπης, αλλά, συμμετέχουν και χώρες εκτός Ευρώπης (Ισραήλ), άνευ λόγου!
5. Νικητής δεν είναι όποιος κερδίσει στα σημεία, για το στίχο (ποιητική), τη μουσική, την ενορχήστρωση, την φωνητική εκτέλεση, την αρτιότητα της ορχήστρας, τη χορογραφία, αλλά και το εικαστικό θέμα (κοστούμια, σκηνικά, σκηνοθεσία) κλπ, αλλά όποιος εκφράζει τρέχουσες απόψεις και πολιτικές κάποιων κέντρων, όπως, woke ατζέντα (οι straight σχεδόν διώκονται), η δαιμονοπροβολή/λατρεία, γεωπολιτικά συμφέροντα κλπ κλπ!
6. Θεωρητικώς ψηφίζει και το κοινό (Δημοκρατία στην τέχνη!), αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι επαληθεύσιμο!
7. Οι χώρες, ως εκπροσώπηση, είναι αλλού για αλλού και μετά τα αποτελέσματα άλλα αντ´ άλλων.
8. Το θέαμα δεν είναι πλέον διασκεδαστικό, είναι πέραν του φαιδρού είναι γελοίο!
9. Το πλήθος και κυρίως η νεολαία, παρόλα αυτά το παρακολουθεί και πανηγυρίζει, μαιμουδίζοντας για ότι προβάλλει το σύστημα!
10. Έχω πολλά ακόμα, αλλά για όσους καταλαβαίνουν είναι περιττό να αναφερθω! Για όσους δεν αντιλαμβάνονται, πάλι είναι περιττό…
Δημήτριος Κούβελας στο Fb



2ον Δεκαετίες τώρα τα λέω αυτά, αλλά ποιος με ακούει;!
Το τελευταίο τραγούδι της Eurovision, ως ελληνική συμμετοχή –που το διδάσκω ακόμα και στα παιδιά του σχολείου– είναι το «Μάθημα σολφέζ» (του Γιώργου Χατζηνάσιου)!! Άκουσέ το και κράτησέ το στην δισκοθήκη του μυαλού σου!
Από τα Ουράνια πέσαμε στα Τάρταρα!!
Να σου αποκαλύψω παρεπιπτόντως, πως εφέτος, για πρώτη φορά στα 31 χρόνια που εργάζομαι ως εκπαιδευτικός μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, συνόδευσα μία εκδρομή του σχολείου μου στο εξωτερικό!
Ο πρώτος σταθμός της εκδρομής μας ήταν στο Ευρωπαϊκό Σχολείο του Στρασβούργου, στο οποίο τα αναλυτικά προγράμματα, τα μαθήματα, τα βιβλία και η φιλοσοφία γενικά, διαπνέεται από την τα όσα είδαμε εξ Ιρλανδίας … Έχουν διαστρεβλώσει τον πολιτισμό, την γεωγραφία, την οικονομία, την ιστορία, την πολιτική αγωγή, τα θρησκευτικά είναι ανύπαρκτα και σχεδόν απούσα και η μουσική, το θέατρο, ο κινηματογράφος, ο χορός, η λογοτεχνία … !!
Ο επόμενος σταθμός της εκδρομής μας ήταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο –ή μάλλον, καλύτερα, «κυνοβούλιο» …– του Στρασβούργου, στο οποίο, σε κάθε φουαγιέ, υπήρχαν εγκαταστάσεις «καλλιτεχνικών έργων» –«θου, Κύριε, φυλακείν τω στόματεί μου»– που εξυμνούν τον σατανισμό και προσβάλουν όλα σχεδόν τα ανθρωπιστικά ιδεώδη!! Με λίγα λόγια, έφριξα!!
Ευτυχώς, ο τρίτος σταθμός της εκδρομής μας ήταν η επίσκεψη στο Cern της Γενεύης!! Αυτό πραγματικά μας αποζημίωσε όλους και αξίζει κανείς να το επισκεφθεί πάρα πολλές φορές!
Έτσι λοιπόν, τα νέα της Αλεξάνδρας… Στα λέω ενημερωτικά, για να βλέπεις κι από μία άλλη άποψη την … μήτρα της Eurovision!!
Από σπουδαίο αξιότιμο δάσκαλο Μουσικό.

Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου