Γιώργος Χατζηδάκης, πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης: Η μητέρα, ο στυλοβάτης κάθε οικογένειας, γιορτάζεται όλο το χρόνο!Η μητέρα είναι ο απόλυτος συμβολισμός για κάθε τι τρυφερό και ταυτόχρονα ξεχωριστό, είναι η εικόνα της αποδοχής και της άνευ όρων αγάπης και είναι η ψυχή και ο στυλοβάτης κάθε οικογένειας και κάθε κοινωνίας!

Δεν είναι περίεργο το ότι η μητέρα γιορταζεται σε διάφορες ημερομηνίες ανά τον κόσμο καθώς στην ουσία γιορτάζεται όλο το χρόνο!

Για την εκκλησία μας, η γιορτή της μητέρας είναι η γιορτή της Υπαπαντής ενώ πια έχει καθιερωθεί για μας η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου σε συνέχεια των κινημάτων που δημιουργήθηκαν στην Αμερική για την ενδυνάμωση του ρόλου της μητέρας στις κοινωνίες του προηγούμενου αιώνα.
Εμείς ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου, είτε αυτές είναι μαμαδες της "κοιλιάς" είτε είναι μαμαδες της "καρδιάς". Χρόνια πολλά στις γιαγιάδες που είναι δύο φορές μαμάδες αλλά και στους μπαμπάδες που αναγκάστηκαν να γίνουν μάνα και πατέρας. Χρόνια πολλά με αγάπη σε όλους!

Γιώργος Χατζηδάκης, πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης