Εξαιρετική Εκδήλωση Για Τις Ευρωεκλογές 2024 Από Την ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης - Αποκλειστικές Εικόνες Από Τους Ενεργούς Πολίτες.


Με τη συμμετοχή αρκετών πολιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, 2 Ιουνίου 2024 στην Ηλιούπολη, το πρωί στο Δημοτικό Αναψυκτήριο η κεντρική εκδήλωση της ΔΗΜ. Τ.Ο. Ηλιούπολης για τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024.


Ελίζα Βόζεμπεργκ, νυν και υποψήφια ευρωβουλευτής

Γεννήθηκε στην Αθήνα. 

Τελείωσε το 6ο Γυμνάσιο Κυψέλης.

Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Μάχιμη δικηγόρος από το 1982 με ειδίκευση στο ποινικό και το οικογενειακό δίκαιο.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής κατά των τρομοκρατών στην ιστορική και πολιτικού ενδιαφέροντος δίκη της 17 Νοέμβρη και στη δίκη του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα (Ε.Λ.Α.).

Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων. 

Συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Για 15 συνεχή έτη εκλεγόταν πρώτη γυναίκα Σύμβουλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. 

Έχει εισηγηθεί ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, ειδικά για τους νέους δικηγόρους και για την αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του δικηγόρου. 

Στις δικηγορικές εκλογές του 2002 ήταν υποψήφια πρόεδρος του ΔΣΑ, με εξαιρετικά τιμητικό αποτέλεσμα. 

Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) και έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με καίριες εισηγήσεις.

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα ισότητας και μητρότητας.

Μέλος του σωματείου γυναικών «Η Καλλιπάτειρα» και της «Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών».

Αρθρογραφεί συχνά στον ημερήσιο, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και συμμετέχει σε τηλεοπτικές συζητήσεις για θέματα πολιτικού, κοινωνικού και νομικού ενδιαφέροντος.

Το Μάρτιο του 2004 συμπεριελήφθη στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Βουλευτής Α` Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας από τον Οκτώβριο του 2009 έως το Μάιο του 2012. Κατά την ίδια περίοδο ήταν τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2013, ορίστηκε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.

Στις Ευρωεκλογές του 2014 και του 2019 εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής με την ΝΔ.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM).

Μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (ΤRΑΝ) που είναι αρμόδια για τις μεταφορές, τη ναυτιλία και τον τουρισμό.

Μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), αρμόδιας για τη διασφάλιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών και ιδίως για τη λήψη μέτρων σχετικών με την είσοδο και την κυκλοφορία προσώπων, το άσυλο και τη μετανάστευση.

Μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις σχέσεις ΕΕ/ Τουρκίας.

Έχει καταθέσει πάνω από 200 ερωτήσεις για το μεταναστευτικό, πάνω από 150 ερωτήσεις για την τουρκική προκλητικότητα και τα εθνικά θέματα, πληθώρα ερωτήσεων για τις μεταφορές και τον τουρισμό και έχει κάνει 200 παρεμβάσεις στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Εισηγήτρια σε σειρά σημαντικών Εκθέσεων, όπως η Έκθεση για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης στον τομέα μετανάστευσης και ασύλου, η Έκθεση για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, η Έκθεση για την ισότιμη πρόσβαση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και η Έκθεση για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος. 

Επικοινωνία

Email: vozemberg@gmail.com



Δημήτρης Τσιόδρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής

O Δημήτρης Τσιόδρας γεννήθηκε στο Μάναρη Αρκαδίας, το 1959. Τελείωσε το Α΄ Λύκειο Τρίπολης, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακά (ΜΑ) στις Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University, στις ΗΠΑ.

Παρακολούθησε μεταπτυχιακό course με θέμα «Sociology of Mass Media and Popular Culture» στο Πανεπιστήμιο Columbia. Εργάστηκε επί 27 χρόνια ως δημοσιογράφος στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας και ασχολείται συστηματικά με ζητήματα πολιτικής, διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας της κρίσης, έδωσε μάχες ενάντια στο λαϊκισμό και στο πλευρό των δυνάμεων που κράτησαν τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Με την ιδιότητα του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 μέχρι σήμερα, έχει παρακολουθήσει από κοντά τις διεργασίες στην Ε.Ε., ενώ ως δημοσιογράφος έχει κάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Ευρωπαίους παράγοντες. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ΜΜΕ, όπως Le Monde Diplomatique, Courrier International, International Relations. 

Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων για την Ευρώπη. Το τελευταίο του, που κυκλοφόρησε το 2024 με τίτλο "Ευρωπαϊκή Ενοποίηση: Οι περιπέτειες ενός οράματος", καταγράφει τους σημαντικότερους σταθμούς αλλά και τους εθνικούς ανταγωνισμούς στην πορεία εξέλιξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση των «27».

Επικοινωνία

Email: info@dimitristsiodras.gr




Ανδρέας Ζαμπούκας, υποψήφιος ευρωβουλευτής


Ο Ανδρέας Ζαμπούκας γεννήθηκε στον κάμπο της Θεσσαλίας από αγροτική οικογένεια. Πήγε Γυμνάσιο στον Παλαμά, το Δήμο που χτυπήθηκε περισσότερο από τις πλημμύρες του «Ντάνιελ» και τελείωσε το 1ο Λύκειο Καρδίτσας. 

Το 1993 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία για να γίνει δημοσιογράφος αλλά δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στην ιδιωτική εκπαίδευση για 20 χρόνια. 

Από το 2012 έστρεψε το ενδιαφέρον του στην επικοινωνία και τη δημοσιογραφία, με την οποία ασχολήθηκε πλέον επαγγελματικά. Τα τελευταία δέκα χρόνια αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες και εφημερίδες όπου έχει διατελέσει αρχισυντάκτης και σύμβουλος έκδοσης (liberal.gr, protagon.gr, capital.gr, athensvoice.gr, Φιλελεύθερος, Το Βήμα, Τα Νέα, κτλ). Επιπλέον, του έχουν παραχωρήσει δεκάδες συνεντεύξεις σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής, της οικονομίας, της επιστήμης και του πολιτισμού, όπως ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber, ο πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου Guy Verhofstadt, o πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης, η πρώην Πρύτανης της Σορβόννης Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ και πολλοί άλλοι. 

Έχει συμμετάσχει σε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, όπως και σε σεμινάρια που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι καλός γνώστης της λειτουργίας των ευρωπαικών θεσμών και των μηχανισμών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Από το 2019 έως σήμερα, διατέλεσε συνεργάτης του πρώην Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί για κρίσιμα θέματα με πολλούς Υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και με ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ζει στον Άλιμο, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Η κόρη του είναι φοιτήτρια και ο γιος του μαθητής Λυκείου.

Επικοινωνία

Email: azampoukas@gmail.com





Λυδία-Αντωνία Τρακατέλλη, υποψήφια ευρωβουλευτής

Η Λυδία-Αντωνία Τρακατέλλη γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και σήμερα κατοικεί στην Αθήνα με τον σύζυγο και τα δυο παιδιά της. Σπούδασε Αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της (Msc και Ph.D), με ειδίκευση στη μελέτη της Ελληνιστικής κεραμικής.

Συμμετείχε στην πανεπιστημιακή ανασκαφή της Βεργίνας ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια (1997), έχοντας εργαστεί στο Ιερό της Εύκλειας, στο θέατρο, στο Ιερό της Κυβέλης και στο νεκροταφείο, καθώς και στην πανεπιστημιακή ανασκαφή στο Καστρί Γρεβενών. Έχει δημοσιεύσει σχετικές μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Εργάστηκε στο γραφείο του πατέρα της, ευρωβουλευτή Αντώνη Τρακατέλλη, μαθαίνοντας έτσι τις διαδικασίες και το έργο του ευρωκοινοβουλίου. Από το 2014 εργάζεται με σύμβαση ως επιστημονική συνεργάτης στο Μουσείο Ακρόπολης, μελετώντας τα εκθέματα του Μουσείου και των αποθηκών του και τεκμηριώνοντας τις συλλογές του. Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης», συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών για τις επιγραφές του Μουσείου.

Ενδεικτική εργογραφία:

«Καστρί Πολυνερίου Γρεβενών. Ανασκαφή 2005», ΑΕΜΘ 19 (2007), 563-568 (συνεργασία με Σ. Δρούγου – Χ. Καλλίνη). 

«Βεργίνα 2008-2009. Η πόλη των Αιγών: ανασκαφή στον αγρό Τσακιρίδη», Εγνατία 13 (2009), 227-230 (συνεργασία με Σ. Δρούγου – Χ. Καλλίνη).

«Βιοτεχνίες και βιοτεχνικά προϊόντα στην αρχαία πόλη των Αιγών», ΑΕΜΘ 23, 2009 (2012), 131-134 (συνεργασία με Σ. Δρούγου – Χ. Καλλίνη). 

«Πρόσφατες ανασκαφικές έρευνες σε μνημεία της Βεργίνας», Α’ Επιστημονικό Συνέδριο της Ημαθίας, 29 Σεπτμεβρίου-3 Οκτωβρίου 2010 (συνεργασία με Σ. Δρούγου – Χ. Καλλίνη).

«Representations of Animals in the Hellenistic Time: some examples from pottery», στο «Els Animals I l’ Espai a l’ Antiga Grécia», 121-135, ICAC Tarragona, 2011

«Η κατηγορία των ‘ψευδοκυπριακών’ αγγείων· το εργαστήριο της Μακεδονίας», στο: Σ. Δρούγου, Ι. Τουράτσογλου (επιμ.), Θέματα της Ελληνιστικής Κεραμικής στην Αρχαία Μακεδονία, Αθήνα 2012, 202-213.

«Από τον Αμφορέα στο Μυροδοχείο·Η Κατηγορία των ‘Ψευδοκυπριακών’ Αγγείων», Η’ Επιστημονική Συνάντηση για την Ελληνιστική Κεραμική, 2014, 477-485. 

«Μαρμάρινη κεφαλή γυναικείας μορφής από το οικόπεδο Τσακιρίδη στη Βεργίνα», στο Μ. Γιαννοπούλου, Χρ. Καλλίνη (επιμ.), ηχάδιν Ι. Τιμητικός τόμος για τη Στέλλα Δρούγου, Αθήνα 2016, 640-648. 

Βεργίνα. Η Νεκρόπολη των Αιγών. Οι τάφοι «Heuzey» - Ο τάφος «με το περιστέρι» στα Παλατίτσια, Θεσσαλονίκη 2019 (συνεργασία με Σ. Δρούγου – Χ. Καλλίνη).

Επικοινωνία

Email: lydia@trakatelli.gr




Σπύρος Καρανικόλας, υποψήφιος ευρωβουλευτής

Ο Δρ. Σπύρος Καρανικόλας γεννήθηκε στην Αθήνα. Η καταγωγή του είναι από την Πάτρα και το Βόλο. 

Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Αναβρύτων. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (L.L.M) στο Πανεπιστήμιο UCL στο Λονδίνο. Μετά από παγκόσμιο διαγωνισμό, έλαβε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις ακαδημαϊκές του σπουδές, λαμβάνοντας τον τίτλο του Υπότροφου Διδάκτορος Νομικής Ευρωπαϊκού Δικαίου (PhD). Έχει επίσης λάβει τιμητική διάκριση υποτροφίας από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών Institut des Hautes Etudes  Européennes (IHEE). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.  

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ελληνικών αλλά και ευρωπαϊκών συνεδρίων, καθώς επίσης έχει δημοσιεύσει αρκετά νομικά άρθρα και ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα με τίτλο: ‘Η επίδραση του Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου στην Ελληνική Ποινική Έννομη Τάξη’. 

Εργάζεται ως δικηγόρος, ενώ έχει εργαστεί με την ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου – Εμπειρογνώμονα σε αρκετές επιτροπές αξιολόγησης της Ελληνικής Νομοθεσίας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκπροσωπήσεις της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορες επιτροπές και ευρωπαϊκές ομάδες εργασίας για την άσκηση πολιτικών που αφορούν τη νέα γενιά, καθώς επίσης και την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων, όπως τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και την ανεργία στους νέους. 

Έχει υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον ως νομικός σύμβουλος στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών. 

Στις εθνικές εκλογές του 2023, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. 

Επικοινωνία

Email: skaranikolas@gmail.com



Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, υποψήφια ευρωβουλευτής


Η Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά γεννήθηκε στη Βέροια τον Ιούλιο του 1993. Είναι το τέταρτο παιδί πολύτεκνης οικογένειας με γονείς εκπαιδευτικούς, τον Φώτη Κουτσουπιά και την Αναστασία Σιδηροπούλου. Έχει καταγωγή από Άγραφα, Νάουσα και Κερασούντα. Είναι παντρεμένη με τον Ιάκωβο Σαρμά, δικηγόρο Αθηνών, Βρυξελλών και Νέας Υόρκης.

Πτυχιούχος της Νομικής Θεσσαλονίκης σε ηλικία 22 ετών, έλαβε στη συνέχεια δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από τη Νομική Αθηνών, στο Δημόσιο Δίκαιο και στις Διεθνείς Νομικές Σπουδές και ένα τρίτο εξειδικευμένο master στο Intellectual Property & Information, Communication Technology Law, με κατεύθυνση στην τεχνητή νοημοσύνη στα συστήματα υγείας από τη Νομική του Πανεπιστημίου KU Leuven.

Είναι διδάκτορας Νομικής Αθηνών (2022) με θέμα διατριβής "Φορείς πληροφόρησης και λήψη αποφάσεων", με την οποία επιχειρείται να τεθούν οι βάσεις ενός "Διοικητικού Δικαίου Πληροφόρησης".

Από το 2015 είναι δικηγόρος σε δικηγορικές εταιρείες Αθηνών και Βρυξελλών για ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης, φαρμακευτικού δικαίου και ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, εργάστηκε σχεδόν επτά χρόνια σε μία από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες των Αθηνών (Κυριακίδης - Γεωργόπουλος) και από το 2022 εργάζεται στις Βρυξέλλες, αρχικά στην αμερικανική δικηγορική εταιρεία Keller & Heckman στο δίκαιο τροφίμων, χημικών και φαρμάκων και τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και εν συνεχεία στην αμερικανική δικηγορική εταιρεία Sidley Austin, την 8η μεγαλύτερη δικηγορική εταιρεία παγκοσμίως, σε θέματα υγείας και τεχνητής νοημοσύνης. Έχει επίσης εργαστεί (Schuman Traineeship) και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στο Τμήμα Διαχείρισης Συμβάσεων, Προμηθειών και Χορηγιών. 

Μιλάει 4 γλώσσες, συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες και άρθρα σε νομικά περιοδικά. Το 2020 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο νομικής θεματολογίας.

Ταυτόχρονα, από το 2022 είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δικαίου Τεχνητής Νοημοσύνης, Rythmisis, που στοχεύει στην προώθηση της έρευνας και της συνεργασίας μεταξύ δικηγόρων και τεχνικών επιστημόνων στους τομείς τεχνητής νοημοσύνης, προσωπικών δεδομένων και ψηφιακής διακυβέρνησης στην Ελλάδα. 

Επίσης, από το 2021 συμπαρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή “The Life after Law School”, με συνεντεύξεις από καταξιωμένους νομικούς αναφορικά με τη σταδιοδρομία τους μετά την αποφοίτηση από τη Νομική Σχολή.

Επικοινωνία

Email: koutsoupialaw@gmail.com



Διονύσιος - Φρέντης Μπελέρηςυποψήφιος ευρωβουλευτής 
(λόγω της φυλάκισης του δια της εκπροσώπου του)

Γεννήθηκα το 1972 και μεγάλωσα στη Χειμάρρα. Είμαι παντρεμένος με την Αντωνία Τάτου και έχω δύο παιδιά, την Ερμιόνη και τον Πέτρο.

Η οικογένειά μου υποχρεώθηκε να μου δώσει το όνομα Φρέντης διότι το κομμουνιστικό καθεστώς Χότζα δεν επέτρεπε να έχουμε ελληνικά ονόματα. Στο τέλος του 1990, με την κατάρρευση του καθεστώτος στην Αλβανία και το άνοιγμα των συνόρων, μαζί με δεκάδες χιλιάδες Βορειοηπειρώτες πήρα το δρόμο για την Ελλάδα.

Μόλις έφτασα, βαφτίστηκα στη Ζάκυνθο και πήρα το όνομα Διονύσιος. Εργάστηκα για 4 χρόνια στη Ζάκυνθο και στη συνέχεια στην Αθήνα, όπου είχα εταιρεία υδραυλικών εγκαταστάσεων για μια εικοσαετία. Παράλληλα σπούδαζα στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 2015 επέστρεψα και ζω στη Χειμάρρα όπου δραστηριοποιούμαι στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε το 1992 με τη δημιουργία της Ένωσης Χειμαρριωτών, της οποίας διετέλεσα Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος.

Από το 2009 είμαι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της οργάνωσης «Δημοκρατική Ένωση Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας ΟΜΟΝΟΙΑ» που αγωνίζεται για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Από τον Αύγουστο του 2014, με την επιστροφή μου στη Χειμάρρα, δραστηριοποιήθηκα στο Τοπικό της Παράρτημα ως Πρόεδρος.

Από το 2015 είμαι αντιπρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2022 είχα την τιμή και χαρά να υποδεχθώ και να καλωσορίσω στην Χειμάρρα τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια μοναδική στιγμή εθνικής ανάτασης για τον Ελληνισμό της Χειμάρρας.

Στόχος και μέλημα της κοινωνικής και πολιτικής μου ενασχόλησης είναι η εξασφάλιση για κάθε Βορειοηπειρώτη των δικαιωμάτων μας στις πατρογονικές εστίες μας στην Αλβανία και η εν γένει υπεράσπιση των δικαίων του Ελληνισμού.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2023 κατήλθα υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας.

Στις 12 Μαΐου 2023, δύο ημέρες πριν τις εκλογές, με συνέλαβαν και με έκλεισαν στη φυλακή με μία κατασκευασμένη κατηγορία.

Παρά τη φυλάκισή μου και το καθεστώς τρομοκρατίας που επικράτησε, οι Χειμαρριώτες με εξέλεξαν Δήμαρχο Χειμάρρας. Έκτοτε και για 11 μήνες είμαι φυλακισμένος και δεν μου αναγνωρίζεται το τεκμήριο αθωότητας, της δημοκρατικής αρχής που ορίζει ότι οι πολίτες ψηφίζουν για τους τοπικούς τους άρχοντες, με αποτέλεσμα να μην μου επιτρέψουν να ορκιστώ δήμαρχος. Τον Μάρτιο του 2024 το αλβανικό δικαστήριο με καταδίκασε χωρίς στοιχεία για δύο χρόνια φυλακής. Εκκρεμεί η δίκη μου στο εφετείο.

Επικοινωνία

Email: mpeleris.dion@gmail.com




Η υφυπουργός Μεταναστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη τον πρόλογο της εκδήλωσης.




Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης τον επίλογο της εκδήλωσης.