Αστυνομία κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: άλλη μια μαύρη σελίδα στα χρονικά της Ηλιούπολης.

 










































Αστυνομία κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: άλλη μια μαύρη σελίδα στα χρονικά της Ηλιούπολης.

[Ποιος, επιτέλους, κυβερνά αυτό το Δήμο;]
Ως ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη, καταδικάζουμε απερίφραστα την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην είσοδο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, χθες 26.06.2024. Γεγονός πρωτόγνωρο στην ιστορία της πόλης μας.
Δυστυχώς, καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, με ευθύνη του Δημάρχου και του Προεδρείου, επικράτησαν συνθήκες απογοητευτικές, που ευτελίζουν και κηλιδώνουν βάναυσα το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Με τη Δημοτική Αρχή να συνθηματολογεί (άλλοτε με αγοραίες εκφράσεις και άλλοτε με ειρωνείες), μην απαντώντας σε κανένα από τα ερωτήματα που θέτουμε, ενώ παράλληλα τα προβλήματα της πόλης διογκώνονται καθημερινά. Με συμπολίτες μας να παρακολουθούν ενεοί την προϊούσα αποσύνθεση του ανώτατου οργάνου διαβούλευσης και αποφάσεων του Δήμου μας.
Κατάσταση που, προφανώς, απέχει παρασάγγας από οποιαδήποτε διαδικασία δημοκρατικού και πολιτισμένου διαλόγου, και που απωθεί οποιονδήποτε δημότη από τη συμμετοχή με τα κοινά.
Αποκορύφωμα η κλήση της Αστυνομίας από (όπως ειπώθηκε προφορικά από τα ίδια τα αστυνομικά όργανα και επιβεβαιώνεται από τοπικά ενημερωτικά μέσα) «κορυφαίο» παραθεσμικό «παράγοντα» του περιβάλλοντος του Δημάρχου. Τέσσερις αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εμφανίσθηκαν στην είσοδο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, διακόπτοντας τη συνεδρίαση, για να παρέμβουν με σκοπό, άραγε, να συλλάβουν ( ; ) / συνετίσουν ( ; ) τοπικό δημοσιογράφο για την (αυστηρή είναι η αλήθεια) κριτική του εναντίον του Δημάρχου; Πρόκειται για συμβάν που ξυπνά μνήμες άλλων εποχών· εποχές που θεωρούσαμε πως, τουλάχιστον στην Ηλιούπολη, είχαμε αφήσει πίσω.
Κατόπιν του συμβάντος, και για λόγους πολιτικής μας αξιοπρέπειας, αποχωρήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όσο και αν εάν η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να ποινικοποιήσει την πολιτική δραστηριότητα (προσφάτως δε και την επαγγελματική), δηλώνουμε, ως Δημοτική Κίνηση, πως δεν θα την ακολουθήσουμε στο θεσμικό της κατήφορο.
Καλούμε το σύνολο των συμπολιτών μας, αλλά και των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης μας, να λάβει θέση και να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες που μας γυρνούν δεκαετίες πίσω.
ΥΓ. Το ερώτημα, πάντως, 60 χρόνια μετά, επανέρχεται κατά τρόπο επιτακτικό: Ποιος, επιτέλους, κυβερνά αυτό το Δήμο;