Γιώργος Χατζηδάκης, πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης: Κ. Ψυρρόπουλε σταματήστε τα ψέματα - Πάγο Σε Εσκιμώους ή Παραλία Σε Ιδιώτες;


 

ΠΑΓΟ ΣΕ ΕΣΚΙΜΩΟΥΣ Ή ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ Κ. ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΕ;


Η πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Ψυρρόπουλου για τη συμμετοχή του στον Φορέα Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων του Ελληνικού αγκαλιά με τον Δήμαρχο Αργυρούπολης- Ελληνικού, μόνο αρνητικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει στους Ηλιουπολίτες.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε μας γνωστοποίησε πως πλέον οι δημότες της Ηλιούπολης θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στη νέα παραλία που θα συνδέεται με το μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού. Όπως όλοι γνωρίζουμε και έχει δημοσιευθεί εδώ και καιρό η εν λόγω παραλία μήκους 1 χλμ θα είναι ελεύθερης πρόσβασης για όλους, γεγονός που αποτελεί συνέπεια των διεκδικήσεων των πολιτών τα προηγούμενα χρόνια.

Τότε προς τι οι πομπώδεις ανακοινώσεις του κ. Ψυρρόπουλου; Η επιτυχία του συνίσταται στην ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών μας σε μια ελεύθερη παραλία; Εξαντλήθηκαν τα επικοινωνιακά εργαλεία και κατέληξε σε τακτικές Μαυρογυαλούρου; Αν δεν αντιμετωπίζει τους Ηλιουπολίτες ως Εσκιμώους στους οποίους θέλει να πουλήσει πάγο, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Μήπως με την δήλωση του μας αποκάλυψε τις συζητήσεις η παράκτια ζώνη να μην είναι καθολικά ελεύθερη αλλά να δοθεί σε ιδιώτες και συνεπώς οι δημότες μας να έχουν πρόσβαση σε ένα κομμάτι της παραλίας; Μήπως άθελα του επιβεβαιώνει όσα ακούγονται τόσο καιρό πως ο ίδιος λειτουργεί για τα συμφέροντα άλλου Δήμου και όχι αυτού που διοικεί;

Σε κάθε περίπτωση η επένδυση του Ελληνικού θα επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητα στην πόλη μας και ο Δήμος Ηλιούπολης οφείλει να πάρει ενεργητικές πρωτοβουλίες ώστε να αποκομίσει ουσιαστικά ανταποδοτικά οφέλη. Να διεκδικήσει την ανάπτυξη διαδημοτικών υποδομών στους κοινόχρηστους χώρους του Ελληνικού ώστε να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου και να υποστηρίξει αποτελεσματικά τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Αυτά δεν επιτυγχάνονται με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ούτε με ευχολόγια για την υλοποίηση της Αστικής σήραγγας. Από τα χείλη του ίδιου του Υπουργού ανακοινώθηκε πολύ πρόσφατα πως το έργο της Αστικής σήραγγας δεν είναι προτεραιότητα και έχει παραπεμφθεί στις καλένδες και η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει τίποτα για να ανατρέψει αυτό το δεδομένο.

Κ. Ψυρρόπουλε σταματήστε τα ψέματα. Οι ηλιουπολίτες περιμένουν ουσιαστικές λύσεις και έργα πνοής. Απαντήστε μας αν αποκαλύψατε την ιδιωτικοποίηση της παραλίας και αφήστε τις υποσχέσεις. Μέχρι στιγμής δεν σας έχουν βγει σε καλό.


Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης 2019-2023