Μάκης Παπαδάτος, Δημοσιογράφος - Διευθυντής Εφημερίδας Σφυγμός: Το ψέμα και ο φασισμός δεν θα περάσουν.



Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δημοσιογράφου και Διευθυντή της Εφημερίδας Σφυγμός κου Μάκη Παπαδάτου κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης της Πέμπτης, 27 Ιουνίου 2024.

"Συμβαίνει τώρα!

Με αφορμή το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Εφημερίδα Σφυγμός για την απευθείας ανάθεση σε προμηθευτή, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη κ. Thodoris Papadatos έκανε ερώτηση στην διοίκηση του δήμου Ηλιούπολης.

Στη διάρκεια της διαδικασίας ο δήμαρχος κ. Stathis Psiropoulos αναφέρθηκε κατά εμού προσωπικά επικαλούμενος ότι ανέφερα ψεύδος ότι η μητέρα του ήταν παρούσα στην συνάντηση με τον προηγούμενο προμηθευτή.

Ζήτησα τον λόγο από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ο κόσμος που παρακολουθεί την συνεδρίαση και όχι μόνο δεν μου έδωσε τον λόγο αλλά με ύφος που θυμίζει εποχές χούντας μου ζήτησε να αποχωρήσω από την αίθουσα.

Ζήτησα επίμονα τον λόγο προκειμένου να υπερασπιστώ την ανθρώπινη μου αξιοπρέπεια αλλά και το επαγγελματικό μου κύρος. Στο δίκαιο αίτημα μου ήταν σύμφωνοι και οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Πριν λίγο ενημερώθηκα από θεατές που παρακολουθούν ζωντανά στο διαδίκτυο την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ότι καθ' όλη τη διάρκεια που μιλούσα τα μικρόφωνα είχαν κλείσει.

Ζούμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη, λογοκρισία στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, φίμωση της αλήθειας.

Το ψέμα και ο φασισμός δεν θα περάσουν.".