Γιώργος Χατζηδάκης, πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης: Αναμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον κ. Ψυρρόπουλο για την θεσμική του κατηφόρα και όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν στον Δήμο μας.

 ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ
Όσα συνέβησαν στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είναι πρωτοφανή και δεν πρέπει να επαναληφθούν ποτέ. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας ερωτήσεων και απαντήσεων, αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στον χώρο της συνεδρίασης θυμίζοντας εποχές του παρελθόντος.
Είναι αδιανόητο εν μέσω της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας του Δήμου μας να καλείται η αστυνομία και μάλιστα κατά την είσοδο της στο χώρο να αναζητά το πρόσωπο που την κάλεσε το οποίο κατά τα λεγόμενα τους προέρχεται από το στενό συγγενικό περιβάλλον του κ. Ψυρρόπουλου και δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο στην διοίκηση. Να προστατέψει ποιον; Και από ποιον;
Ο κ. Ψυρρόπουλος έχει υποχρέωση να μας απαντήσει ή να επιβεβαιώσει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις κλήθηκαν από το συγγενικό του πρόσωπο όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί. Να μας απαντήσει επίσης και για ποιο λόγο; Αν ο ίδιος και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η κ. Κορμά, αδυνατούν να περιφρουρήσουν και να προστατέψουν την δημοκρατική διαδικασία όφειλαν να διακόψουν τη συνεδρίαση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ανέκαθεν ανοιχτό σε όλους τους πολίτες και έδινε τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή όλων, ακόμα και όταν κάποιος ήθελε να καταγγείλει με οξύ τρόπο την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Οι θεσμοί στην πόλη μας είναι ισχυροί και δεν πρέπει να φοβούνται τον διάλογο.
Καταδικάζουμε το γεγονός και καλούμε και τις υπόλοιπες παρατάξεις να πράξουν το ίδιο. Αναμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον κ. Ψυρρόπουλο για την θεσμική του κατηφόρα και όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν στον Δήμο μας.
Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης 2019-2023