Χρήστος Ταραντίλης: Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους αλλά αποκλειστικά σε οικογενειακούς.

Σε ανάρτηση του ο κ. Χρήστος Ταραντίλης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

"Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την εκμεταλλευτεί πολιτικά, επανέρχομαι για δεύτερη φορά - ελπίζω και τελευταία: Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους.

Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον Πρόεδρο ως Βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα.

Και επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς. Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο.

Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα".


Να υπενθυμίσουμε ότι με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό ο Χρήστος Ταραντίλης παραιτείται για οικογενειακούς λόγους όπως αναφέρει, από τη θέση του υφυπουργού στο πρωθυπουργό και του κυβερνητικού εκπρόσωπου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου θα εκπληρώνει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ακολουθεί η επιστολή του Χρήστου Ταραντίλη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή,

Χρήστος Ταραντίλης»

Ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εκλέχτηκε βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές του 2019 και στον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης στις 4 Ιανουαρίου, ορίστηκε από τον πρωθυπουργό ως Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, στη θέση του Στέλιου Πέτσα, μία κίνηση που είχε προκαλέσει σε αρκετούς  έκπληξη καθώς δεν ήταν από τους βουλευτές που έβγαινε συχνά να τοποθετηθεί.

Πριν αναλάβει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλή, ενώ συμμετείχε και ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής το φθινόπωρο του 2019.

Από το 2013 κατείχε τη θέση του πρωτοβάθμιου καθηγητή (Full Professor) στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.