Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητά η παράταξη "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας της Πόλης μας.

"ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ": Λειτούργησε άραγε οργανωμένα η Πολιτική Προστασία της Πόλης μας;

Από την έναρξη των έκτακτων και ακραίων καιρικών φαινομένων της «Μήδειας» γίναμε μάρτυρες της μεγάλης έλλειψης προετοιμασίας και της αποτυχίας της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει ουσιαστικά την έλευση του χιονιά.

Πληροφορηθήκαμε,και είδαμε με τα μάτια μας, ότι πολλοί κεντρικοί άξονες της Πόλης μας παρέμειναν κλειστοί, περιοχές της Ηλιούπολης βρέθηκαν αποκλεισμένες για ώρες, δέντρα ξεριζώθηκαν και <<έκοψαν>> δρόμους και οχήματα στα δύο ενώ παράλληλα αρκετές γειτονιές έμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από μία μέρα.

Σήμερα η εικόνα σε διάφορα πάρκα της πόλης μας παραμένει αποκαρδιωτική, με πολλά δέντρα να είναι πεσμένα και ξεριζωμένα.

Προφανώς και η παρουσία καθώς και τα τηλέφωνα των αντιδημάρχων δεν αρκούν.
Προφανώς και ένα όχημα (τύπου Μπρέμαχ), το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε εκτός λειτουργίας εν μέσω του παγετού, δεν αρκεί.
Προφανώς και το αλάτι που προμηθεύτηκε ο Δήμος μας για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών δεν έφθασε καθώς τη Δευτέρα το βράδυ είχε κιόλας εξαντληθεί.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηλιούπολης χρειάζεται:

• Αναδιοργάνωση

• Λειτουργία σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προβλέψεις

• Μνημόνια συνεργασίας με τοπικούς και υπερτοπικούς φορείς για τη συνδρομή τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

• Κατάλληλο εξοπλισμό και μέσα αντιμετώπισης

• Προσωπικό και κατάλληλη χρηματοδότηση

Γι αυτούς τους λόγους η Παράταξή μας θα ζητήσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό την συμβολή όλων των Δημοτικών Παρατάξεων για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας της Πόλης μας.
Πρώτα η Ηλιούπολη
19/2/2021