Η Ηλιούπολη στην πρώτη πεντάδα Δήμων, με τη μεγαλύτερη ανακύκλωση ρούχων.

Για το 2020. Σε συνολική κατάταξη 50 Δήμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της RECYCOM της εταιρείας που ιδρύθηκε το 2012 και είναι η πρώτη Ελληνική επιχείρηση που εφαρμόζει με οργανωμένο, επιστημονικό και επαγγελματικό τρόπο ένα σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, φιλοδοξώντας να συμβάλλει ενεργά και δραστήρια στη δημιουργία ενός καθαρού, υγιεινού και αειφόρου περιβάλλοντος:

Στο χρονικό διάστημα του έτους 2020 αποτράπηκαν 2.387.022 κιλά ενδυμάτων & υποδημάτων που υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγαν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ)! Με μεγάλη χαρά συνεργαζόμαστε πλέον με 62 φορείς, ενώ έχουμε τοποθετημένους 1.100 κάδους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας! Με γνώμονα «Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά», συμβάλλαμε ενεργά στην εδραίωση και προώθηση της φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης και της επαναχρησιμοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών, στην ενίσχυση της συνείδησης για μία βιώσιμη ανάπτυξη και στην εξοικονόμηση σημαντικών οικονομικών πόρων από τους δήμους. Βέβαια, το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι παρείχαμε βοήθεια σε πάνω από 42,000 συνανθρώπους που το είχαν πραγματικά ανάγκη με την προσφορά ρουχισμού αλλά και τροφίμων.
 
Στη συνολική κατάταξη 50 δήμων σχετικά με την συγκομιδή ενδυμάτων – υποδημάτων, οι 5 πρώτοι δήμοι είναι οι εξής:

1η)  Δήμος Ηρακλείου, 2η) Δήμος Αθηναίων, 3η) Δήμος Γλυφάδας, 4η) Δήμος Αλίμου, 5η) Δήμος Ηλιούπολης
 
Όλα όσα καταφέραμε μέσα στην περασμένη χρονιά  δε θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα αν δεν είχαμε την υποστήριξη και την αγάπη όλων εσάς που με πράξεις προσφέρετε καθημερινά στους κόκκινους κάδους.
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ξεχωριστά τους 62 συνεργαζόμενους φορείς, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τις κοινότητες, τα σχολεία, τις εκκλησίες και τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που, αναγνωρίζοντας την προσφορά της RECYCOM, προσφέρουν απλόχερα τον ρουχισμό που δεν χρειάζονται τοποθετώντας τον στους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα.