ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Αποκάλυψη, Τώρα!

 


H ανακοίνωση που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η παράταξη "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ":

Αποκάλυψη, Τώρα!
Μπορεί το Notia.gr να διακατέχεται από περισσή ιλαρότητα σχετικά με την επερχόμενη αύξηση του ΚΥΤ και τη χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου στον Υμηττό και το κατανοούμε πλήρως.
Ας υπενθυμίσουμε ότι την ίδια χρονιά της οσκαρικής ταινίας Κράμερ εναντίον Κράμερ, μία άλλη μεγαλειώδης ταινία με τίτλο «Αποκάλυψη, Τώρα!» είχε τη σημασία της.Και όταν τα σχέδια ΑΔΜΗΕ, Δημάρχου Ηλιούπολης και Δημάρχου Αλίμου, που έγιναν σε κλειστά γραφεία, αποκαλύφθηκαν τότε όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου μας μαζί με τους κατοίκους σεβαστήκαμε τους πολύχρονους αγώνες, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και διατρανώσαμε την αντίθεσή μας.

Το ΚΥΤ πρέπει να απομακρυνθεί εδώ και τώρα και να αποδοθεί η δημόσια έκταση στο δήμο Ηλιούπολης ώστε να αποφασίσει με ευρεία πολιτική και κοινωνική συναίνεση για τη χρήση της.

Βεβαίως και η πόλη μας έχει μεγάλη ανάγκη για κοιμητήριο. Δεν μιλήσαμε όμως ποτέ για διαδημοτικό κοιμητήριο, δεν συναινέσαμε ποτέ σε αύξηση ή διατήρηση του ΚΥΤ.
Αυτή ήταν και αυτή είναι η πάγια θέση της παράταξης μας.

Δεν συμφωνήσαμε ποτέ σε συμφέροντα, ποτέ σε ανταλλαγές και αποφάσεις που πλήττουν τους συμπολίτες μας και την οικολογική ισορροπία του Υμηττού.
Κάποιοι άλλοι προφανώς και πρέπει να απολογηθούν για τους πολιτικούς χειρισμούς τους όχι μόνο για αυτό το θέμα αλλά για το συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο που έχουν για την Ηλιούπολη (αν υπάρχει!) καθιστώντας την με τις κινήσεις τους τον «φτωχό συγγενή» της ευρύτερης περιοχής των κεντρικών και νοτίων προαστίων.

Πρώτα η Ηλιούπολη
20/4/2021